Schaatsen

Meer Nieuws

Meer nieuws

15 februari 2018

Video: Het lot van Sven

28 februari 2017

Juniorenwereldkampioen Huizinga naar Team LottoNL-Jumbo

Chris Huizinga rijdt komend seizoen voor Team LottoNL-Jumbo. De wereldkampioen allround bij de junioren heeft een contract voor 1 jaar getekend bij de ploeg van coach Jac Orie.

26 februari 2017

Brons voor Kjeld Nuis op het WK Sprint

Kjeld Nuis heeft zondag brons behaald op het WK Sprint in Calgary. De schaatser van Team LottoNL-Jumbo won net als zaterdag de 1000 meter in een Nederlands record. Met een tijd van 1.06,51 was hij een fractie langzamer dan het wereldrecord en steeg hij in extremis naar de 3e plek. Kai Verbij won het goud, voor de Noor Håvard Holmefjord Lorentzen.

25 februari 2017

Kjeld Nuis wint 1000 meter in Nederlands record

Kjeld Nuis heeft op het WK Sprint in het Canadese Calgary de 1000 meter gewonnen. De schaatser van Team LottoNL-Jumbo was in 1.06,61 de snelste van het veld. Nuis schaatste niet alleen een persoonlijk record, maar ook een baan- en nationaal record. Nuis staat na de eerste dag 4e in het klassement.

13 februari 2017

Contin maakt ongelofelijke comeback en pakt zilver

De Fransman Alexis Contin was afgelopen weekend verantwoordelijk voor het laatste eremetaal in het rijtje successen van Team LottoNL-Jumbo. De 30-jarige schaatser pakte de zilveren medaille op de massastart. Een verrassende uitslag, omdat het niet vanzelfsprekend was dat hij de WK Afstanden zou halen.

12 februari 2017

Nuis bezorgt LottoNL-Jumbo 6e WK-titel

Kjeld Nuis heeft zondag in Gangneung Team LottoNL-Jumbo de 6e WK-titel bezorgd. De Zuid-Hollander veroverde het goud op de 1500 meter en zorgde daarmee dat de formatie van coach Jac Orie bij de mannen alle afstanden won, van 500 meter tot 10 kilometer. Op de massastart pakte Alexis Contin ook nog eens het zilver.

11 februari 2017

Kramer grijpt in Nederlands record de wereldtitel 10 kilometer

Sven Kramer heeft zaterdag op magistrale wijze de wereldtitel op de 10 kilometer veroverd. De 30-jarige schaatser van Team LottoNL-Jumbo scherpte het Nederlands record aan tot 12.38,89 en zag vervolgens dat zijn rivaal Jorrit Bergsma zich stukbeet op die tijd. Bergsma finishte na 12.43,95.

11 februari 2017

Eerste wereldtitel voor Kjeld Nuis

Kjeld Nuis heeft zaterdag zijn eerste grote internationale titel gewonnen. De schaatser van Team LottoNL-Jumbo noteerde bij de WK afstanden in Gangneung een tijd van 1.08,26 en bleef daarmee alle concurrenten voor. Het zilver ging naar de Canadees Vincent de Haitre, de Nederlander Kai Verbij pakte brons.

10 februari 2017

Douwe de Vries wereldkampioen op de ploegenachtervolging

Op de ploegenachtervolging heeft Nederland goud gewonnen tijdens de WK afstanden in Korea. Douwe de Vries schaatste samen met Jan Blokhuijsen en Jorrit Bergsma naar een 3.40,66. Nieuw Zeeland werd verrassend tweede en Noorwegen pakte het brons.

10 februari 2017

Jan Smeekens wereldkampioen op de 500 meter

Jan Smeekens is er in geslaagd om de eerste Nederlandse wereldkampioen ooit te worden op de 500 meter. Op de Olympische baan in Gangnueng, Zuid-Korea, reed de 29-jarige schaatser naar een tijd van 34,58. Zilver was er voor de Duitser Ihle en de Rus Murashov pakte brons.

9 februari 2017

Sven Kramer prolongeert wereldtitel op de 5 kilometer

Sven Kramer is voor de achtste keer wereldkampioen geworden op de vijf kilometer. Op de Olympische baan in Gangneung versloeg hij in een direct duel zijn landgenoot Jorrit Bergsma. Derde werd de Nieuw Zeelander Peter Michael. Kramer reed naar tijd van 6.06,82, een wereldrecord laaglandbaan.

31 januari 2017

De Vries positief verrast over de olympische ijsbaan van Pyeonchang

Als een van de eerste schaatsers ooit betrad hij dinsdag het ijs van de olympische baan van Pyeonchang. Douwe de Vries arriveerde al maandagmiddag met zijn ploeggenoten Sven Kramer en Alexis Contin in de stad waar volgende week de WK afstanden worden gehouden. En zodoende hadden ze een dag later een primeur.

28 januari 2017

Opnieuw goud voor Kjeld Nuis

Kjeld Nuis heeft ook op de tweede dag van de World Cup in Berlijn goud gewonnen. Na de winst op de 1500 meter pakte de schaatser van Team LottoNL-Jumbo vandaag goud op de 1000 meter. In een tijd van 1.08,25 was hij meer dan een halve seconde sneller dan de nummer twee, Kai Verbij. De Noor Havard Holmefjord Lorentzen werd derde.

27 januari 2017

Goud en brons op de eerste dag van de World Cup in Berlijn

Kjeld Nuis heeft op de eerste dag van de World Cup in Berlijn goud gewonnen op de 1500 meter. Op het koningsnummer versloeg hij in een tijd van 1.45,94 de Rus Denis Yuskov en de Nieuw-Zeelander Pieter Michael. Op de 500 meter wist Jan Smeekens brons te halen door in een tijd van 35,02 net achter de Duitser Nico Ihle en de Japanner Yuma Murakami te finishen.

25 januari 2017

Reserve De Neeling mag nu ook bij WK Sprint en WK Afstanden starten

Sanneke de Neeling is opgeroepen om zich klaar te maken voor het WK Sprint in Calgary en voor de 1000 meter tijdens de WK Afstanden in Gangneung. Op beide toernooien mag de jonge schaatsster starten omdat Ireen Wüst zich heeft afgemeld.

22 januari 2017

Zilver en brons voor Team LottoNL-Jumbo op het NK Sprint

Team LottoNL-Jumbo heeft op de slotdag van het NK sprint twee podiumplaatsen weten te behalen. Bij de vrouwen was er de bronzen medaille voor Sanneke de Neeling en op het toernooi van de mannen won Jan Smeekens de zilveren medaille.