HomeTeamTom Leezer

Tom Leezer

  • Nationaliteit Netherlands
  • Geboortedatum 26 december 1985
  • Lengte 185 cm
  • Gewicht 76 kg

Het scheelde niet veel of Tom Leezer was wereldkampioen geworden. In de laatste kilometers van het WK in Qatar probeerde Leezer vanuit de eerste waaier te ontsnappen en pas in de laatste rechte lijn werd hij teruggepakt. Tom Leezer liet daar exact zien wat hij goed kan en dat is hard rijden.


De talentvolle Tom Leezer werd in 2005 ingelijfd door het Rabobank Continental Team, waar hij voor werd gevraagd na het winnen van de nationale titel op de weg bij de junioren in 2003. In 2007 kreeg Leezer andermaal de nationale driekleur omgehangen. In Maastricht triomfeerde hij tijdens het NK op de weg voor beloften. De laatste jaren werd Leezer geteisterd door blessureleed. In september 2012 kwam hij, na een door blessures geplaagd 2011, zwaar ten val in de Omloop van het Houtland. Hij liep meerdere breuken op, maar liet zich niet uit het veld slaan. 


In 2013 volgde bij Belkin Pro Cycling Team de glorieuze rentree. Leezer boekte aan het begin van het jaar zijn eerste zege als prof. Hij won een rit in de Tour de Langkawi. Dankzij een goed voorjaar dwong hij vervolgens een plek in de Tour-selectie af. In Frankrijk hielp hij Bauke Mollema aan een prachtige zesde plaats. Een jaar later zet hij opnieuw een topprestatie neer door nu ook Laurens ten Dam in de top tien van de Tour af te leveren.