HomeSchaatsenNieuws
Schaatsen | 24 februari 2018

Kramer buiten de medailles op mass-start

Sven Kramer is buiten de medailles geëindigd op de mass-start. De Nederlander zorgde er wel mede voor dat landgenoot Koen Verweij het brons kon pakken.

Kramer brak op enkele rondes van het einde de finale open. Hij kreeg een gat van tien meter, maar de concurrenten lieten hem niet gaan. Op anderhalve ronde van de finish werd het gat dichtgereden. Daarna pakten drie man, met Verweij, de voorsprong en sprintte de Koreaan Seung-hoon Lee naar het goud. De Belg Bart Swings pakte het zilver voor Verweij. 

“Dit was een prima tactiek met een maximaal resultaat”, vertelt Kramer, die zich eerder op de dag eenvoudig plaatste voor de finale. “We hadden van tevoren twee plannen met één doel en dat was winnen.” De schaatser van Team LottoNL-Jumbo legt uit hoe de wedstrijd voor hem verliep. “Ik ging aan, maar Swings reed het gat dicht. Ik had een aardig gaatje. Als iemand achter mij twijfelde, was ik weggeweest. Helaas gaven ze me niet de ruimte, dus was het aan Koen.”

Hoewel Kramer weinig ervaring op de mass-start heeft, reed hij twee goede wedstrijden. “Uiteindelijk blijft het schaatsen. Ik vond het heel leuk om te doen. Het ging vandaag goed. Jammer dat Koen het niet kon afmaken, maar ik ben blij dat hij het brons heeft gepakt.”

 De mass-start was de laatste afstand op het schaatstoernooi van de Olympische Spelen in PyeongChang. In totaal heeft Team LottoNL-Jumbo vier keer goud (Kramer, Nuis 2x, Achtereekte), eenmaal zilver (Roest) een eenmaal brons (Roest en Kramer op ploegenachtervolging) gehaald.  

De ploeg vertrekt maandag naar Schiphol waar de schaatsers rond 17:30 uur arriveren. Daarna zet het gezelschap meteen koers richting het Olympisch Stadion voor ontvangst. Kjeld Nuis reist door naar de Chinese stad Changchung waar volgend weekend het WK sprint wordt gehouden.

RELATED