HomeSchaatsenNieuws
Schaatsen | 18 februari 2018

Kramer plaatst zich met Nederlands team voor halve finale ploegenachtervolging

Sven Kramer heeft zich met de Nederlandse ploeg geplaatst voor de halve finale van de ploegenachtervolging. De mannen finishten op de Olympische Spelen in 3.40,66, goed voor de tweede plaats. Het team, waar naast Kramer ook Jan Blokhuijsen en Koen Verweij aan de start stonden, schaatst woensdag tegen Noorwegen.

De rit liep niet zo gesmeerd als gehoopt. Waar er werd gemikt op een eindtijd van 3.38, finishten de schaatsers twee seconden langzamer. “We moeten hierover nadenken en de wedstrijd evalueren”, vertelt Kramer na afloop. “We zitten nog volop in de race, maar het moet beter. We gingen goed van start. De eerste vijf rondes verliepen zoals gepland, maar daarna kregen we het moeilijk.”

Volgens Kramer werd dat goed opgelost. “Op intuïtie geven we op tijd over en uiteindelijk was deze tijd genoeg voor plaatsing. De kracht van vandaag was dat we bij elkaar bleven.” Woensdag rijden de mannen tegen Noorwegen. Dan gaat het om de winnaar van de rit en niet om de eindtijd, zoals zondag. Bij winst staat het team later op de dag in de finale. Anders strijden ze om het brons “Het liefst hadden we vandaag gewonnen. Dan moesten we woensdag tegen het slechtste team van vandaag. Maar het is was het is.”

Patrick Roest staat reserve voor de ploegenachtervolging. Mogelijk wordt hij woensdag ingezet. Maandag staat Jan Smeekens aan de start van de 500 meter. 

Foto: Martin de Jong

RELATED