HomeSchaatsenNieuws
Schaatsen | 20 april 2018

LottoNL-Jumbo verlengt contracten met olympisch kampioen Achtereekte en Otterspeer

Olympisch kampioene Carlijn Achtereekte en Hein Otterspeer maken ook komend seizoen deel uit van Team LottoNL-Jumbo. Achtereekte tekende deze week een contract voor 2 jaar bij de ploeg van succescoach Jac Orie, terwijl Otterspeer een 1-jarige verbintenis overeenkwam.

 

Achtereekte was in februari een van de grote verrassingen tijdens de Olympische Spelen van PyeongChang. De 28-jarige schaatsster uit Lettele - die 10 maanden daarvoor de overstap naar LottoNL-Jumbo maakte - had tot dan toe nog nooit een internationale wedstrijd op haar naam geschreven, maar liet op het moment suprême iedereen achter zich op de 3000 meter. Ze finishte na 3.59,21 en claimde zodoende het olympisch goud.

 

,,Ik heb bij Jac een geweldig seizoen beleefd met natuurlijk als absolute uitschieter het veroveren van de olympische titel”, reageert Achtereekte. ,,Ik ben daarom erg benieuwd waartoe ik de komende periode in staat ben. Ik heb met Jac al besproken dat ik me niet alleen op de 3 en 5 kilometer wil richten, maar ook op het allrounden. Ik kijk uit naar die nieuwe uitdaging.”

 

Coach Orie is uiteraard zeer content dat hij de samenwerking met Achtereekte kan continueren. ,,Dat zij na amper 10 maanden samenwerking al zo’n superprestatie leverde in PyeongChang is fantastisch. Maar daarom is het extra interessant om te zien wat er mogelijk is als we langer met elkaar samenwerken”, zegt Orie. ,,We hopen natuurlijk dat ze deze lijn op de 3000 meter kan voortzetten en daarnaast gaan we kijken wat er mogelijk is op de allround. Samen met Joy Beune hebben we in ieder geval een mooi duo bij de dames.”

 

Naast Achtereekte verlengde ook Otterspeer zijn overeenkomst bij de geel-zwarte formatie. De lange sprinter miste afgelopen seizoen deelname op de Olympische Spelen en het WK sprint, maar toonde bij de afsluitende World Cup in Minsk zijn kwaliteiten door de 500 meter te winnen.

 

,,Hein is een hartstikke goede schaatser, maar slaagde het afgelopen seizoen er niet in om dat op de belangrijke momenten te laten zien”, zegt Orie. ,,Deze zomer gaan we er keihard aan werken om weer op het niveau te komen van de jaren waarin hij vice-wereldkampioen sprint werd.”

 

Ook Otterspeer heeft de blik weer ‘naar voren’ gericht: “Gelukkig heb ik het seizoen met een fraaie overwinning kunnen afsluiten. Ik weet dat ik het in me heb en ben blij met het vertrouwen van Jac en zijn team. We gaan er alles aan doen om volgend seizoen op de belangrijke momenten te strijden voor de overwinning."

RELATED