HomeSchaatsenNieuws
Schaatsen | 10 november 2017

Otterspeer en Smeekens tonen stijgende lijn op 500 meter

Hein Otterspeer en Jan Smeekens kijken positief terug op hun 500 meter tijdens de Wereldbeker in Heerenveen. De schaatsers van Team LottoNL-Jumbo reden met respectievelijk 35,01 en 35,07 sneller dan tijdens de NK Afstanden. Otterspeer eindigde als negende, terwijl Smeekens met zijn tijd de 500 meter in Divisie B won.

“Ik zit dichtbij het podium, het scheelt slechts twee tiende van een seconde”, zegt Otterspeer. “Het was eigenlijk een hele goede rit. Ik heb altijd moeite met het stuk naar de eerste bocht en de bocht zelf. De mannen die op het podium staan, rijden daar sneller. Ik moet er dus voor zorgen dat ik eerder op topsnelheid kom.” Volgens Otterspeer was dit een van zijn betere races dit seizoen. “Als ik de verbeterpunten meeneem naar de volgende rit, kan het zeker beter. Dus op naar morgen.”

Ook Smeekens houdt een positief gevoel over aan zijn rit. Door zijn winnende tijd start hij morgen in Divisie A. “Dit is een goede tijd. Het was geen fantastische race, maar beter dan tijdens de NK Afstanden. Het is goed om nu veel wedstrijden te rijden om de technische aspecten ‘erin te slijpen’. Het versnellen na de bochten moet bijvoorbeeld verbeterd worden. Ik wil nu vooral beter worden, dan komen de goede tijden vanzelf. Als ik morgen goed rijd, dan moet ik een 34’er kunnen rijden. Maar dat doe je niet door te willen, maar door te doen.”

Sanneke de Neeling schaatste naar een tijd van 39,85 op de 500 meter, waarmee ze eindigde op de negentiende plaats.

Zaterdag starten Jan Smeekens, Hein Otterspeer en Sanneke de Neeling op de 500 meter, terwijl Kjeld Nuis de 1500 meter rijdt.

RELATED