HomeSchaatsenNieuws
Schaatsen | 17 november 2017

Otterspeer snelt naar zilver op 500 meter

Hein Otterspeer heeft zilver behaald op de 500 meter tijdens de World Cup in Stavanger. Hij snelde in 34,66 naar de tweede plaats, slechts 0,02 seconden achter winnaar Havard Lorentzen. Kjeld Nuis schaatste naar de vierde plaats op de 1000 meter.

Otterspeer behaalde vooral veel winst in de slotronde. Daar was hij met 24,8 sneller dan veel van zijn concurrenten. “Het is zuur dat ik hier niet win. Ik schaats eindelijk weer een goed rondje, deze 500 meter klopt. Deze tijd is echt super. Het is jaren geleden dat ik dit heb geschaatst.”

De 29-jarige schaatser van Team LottoNL-Jumbo noemt het afgelopen jaar de moeilijkste uit zijn carrière. Waar zijn ploeggenoten veel medailles behaalden op de WK afstanden, zat hij thuis. “Ik ben dit seizoen vanaf 0 begonnen. Ik voelde dat het er fysiek inzat”, sprak de pupil van Orie. “Mijn sprinttesten, wattages en slotrondes waren weer goed. Daarnaast word ik van het rijden van wedstrijden beter, ik groei in een wedstrijdritme. Ik ben heel blij dat ik nu weer op het podium sta. Zo dichtbij de winst ben ik lang niet geweest. ”

Jan Smeekens kwam ook in actie op de 500 meter en eindigde in een tijd van 34,94 op de 8e plaats.

Nuis

Nuis belandde met 1.08,95 net naast het podium, Het verschil met winnaar Lorentzen is 0,73 seconden. “Het is niet fijn om als vierde te eindigen, maar gezien de omstandigheden moet ik me hierbij neerleggen.” Vlak voor de World Cup in Heerenveen werd Nuis ziek, waardoor hij tot en met donderdag aan de antibiotica zat. “Technisch schaats ik goed, dus daardoor verwacht ik meer van mijn tijden. Dit is onder de maat, maar mijn energielevel is nog niet op het juiste niveau. Morgen schaats ik de 1500 meter, dus het is kijken hoe ik hiervan herstel. Ik hoop dat ik nu eindelijk over mijn ziekte heen kom.” 

Zaterdag staan de 500 en 1500 meter op het programma in Stavanger.  

RELATED