HomeSchaatsenNieuws
Schaatsen | 18 november 2017

Otterspeer staat voor tweede dag op rij op podium World Cup

Hein Otterspeer staat voor de tweede dag op rij op het podium van de World Cup in Stavanger. Hij schaatste in 34,76 naar het brons op de 500 meter. Nuis eindigde als zevende op de 1500 meter.

Otterspeer opende zijn rit zaterdag vrijwel in dezelfde tijd als vrijdag, maar reed langzamer in zijn rondje. Waar hij gisteren 24,8 reed, reed hij vandaag 24,9, alsnog een van de rondjes snelste van het veld. Ronald Mulder won de rit, 0,14 sneller dan Otterspeer.

 “Ik ben heel blij dat ik weer terug ben op het internationale front. Gisteren zat ik zo dichtbij de winst, het scheelde slechts 0,02 seconden,” zegt Otterspeer, die vrijdag naar het zilver schaatste. “Vandaag was het geen slechte rit, maar overall was het iets minder. Daar zit die tiende van een seconde verschil in met gisteren.”

Waar veel 500 meter-rijders wisselende tijden schaatsen, rijdt Otterspeer constant. “Ik ben stabiel en groei elke week. Ik blijf aan mijn verbeterpunten werken. Als het allemaal klopt, dan komt de winst vanzelf.”

Over twee weken staat de World Cup in Calgary op het programma. “De schaatsbaan ligt op hoogte, dat rijdt iets anders. Maar uiteindelijk draait het om hetzelfde. Mijn persoonlijke record is scherp, gisteren was ik dichtbij. Wie weet rijd ik er in Calgary een hap af”, aldus de Nederlander.

Orie

Trainer Jac Orie is te spreken over de resultaten van Otterspeer. “Hein reed vandaag weer heel goed, zeker als je ziet waar hij vandaan komt. Op de 500 meter zit het heel dicht bij elkaar. Als er iets tegenzit, eindig je zo een aantal plekken lager. Maar Hein heeft twee goede races gereden.” 

Orie had niet verwacht dat de 29-jarige schaatser van Team LottoNL-Jumbo nu al zo goed zou zijn na zijn slechte jaar. “Ik had verwacht dat hij veel beter zou zijn dan vorig seizoen, maar dacht dat het langer zou duren. Na een minder jaar kost het meestal meer tijd voordat een schaatser de finesse weer heeft. Bij hem gaat het snel, dat is een heel goed teken.”

Jan Smeekens eindigde met 35,02 buiten de top 10.

Nuis

Kjeld Nuis kon op de 1500 meter niet meedoen om de medailles. Hij kampt met de naweeën van ziekte. Met 1.46,11 staat hij op nummer 7 in de einduitslag. Orie: “Dit is niet goed genoeg, maar hij is nog niet fit. We zien dat hij beter wordt. Ik verwacht dat hij over twee weken weer goed rijdt.”

Zondag staan met 5000 meter met Carlijn Achtereekte en de 10000 meter met Sven Kramer op het programma. 

RELATED