HomeSchaatsenNieuws
Schaatsen | 20 april 2017

Shimano nu ook Official Supplier van schaatsers Team LottoNL-Jumbo

Shimano heeft de samenwerking met Team LottoNL-Jumbo verder uitgebreid. De producent van fietsonderdelen en fietsaccessoires tekende vandaag een 1-jarige overeenkomst met de schaatstak van de Nederlandse formatie.

Shimano zal alle schaatsers – onder wie meervoudig olympisch kampioen Sven Kramer en wereldkampioenen Kjeld Nuis en Jan Smeekens – voorzien van hoogwaardige groepsets, wielen en pedalen. Daarnaast rijdt de schaatsploeg vanaf april met Lazer-helmen, een product waarvoor Shimano Benelux per 1 juli a.s. de distribiteur is.

,,Het is hartstikke mooi dat Shimano zijn partnership met Team LottoNL-Jumbo op deze wijze heeft uitgebreid’’, reageert Jac Orie. ,,Shimano levert topmateriaal voor de fiets. Aangezien onze schaatsers menig uur doorbrengen op de fiets om zich conditioneel te verbeteren, is het super dat we nu over het beste materiaal kunnen beschikken.’’ 

Topsport zit bij Shimano in het DNA, we zijn daarom ook blij dat we naast de wielertak van Team LottoNL-Jumbo ook de schaatsers mogen voorzien van ons materiaal. We weten dat topschaatsers zoals Sven Kramer het uiterste van zichzelf vergen en daarom niet anders dan het beste materiaal willen – daarin vullen we elkaar dan ook perfect aan, aldus Jeroen Broekhuizen, sponsorverantwoordelijke bij Shimano Benelux.

RELATED

19 februari 2018 in Schaatsen

Smeekens buiten medailles op 500 meter

15 februari 2018 in Schaatsen

Kramer schaatst buiten medailles op 10 kilometer