HomeSchaatsenNieuws
Schaatsen | 11 november 2017

Smeekens sprint naar zilver op 500 meter bij World Cup Heerenveen

Jan Smeekens heeft zilver gepakt op de tweede 500 meter tijdens de World Cup in Heerenveen. De Fries snelde met 34,80 naar de tweede plaats. Hein Otterspeer schaatste zijn eerste 34’er van het seizoen en eindigde daarmee op de vijfde plek.

Nadat hij vrijdag de 500 meter in Divisie B won, mocht Smeekens zaterdag in Divisie A starten. Daar bewees hij nogmaals dat zijn mindere race tijdens de NK Afstanden een incident was. “Het ging technisch veel beter dan gisteren. Het is lekker om hiermee te beginnen. Ik voelde me goed, maar het kwam er nog niet uit”, sprak de regerend wereldkampioen. “Ik moest rustig afwachten totdat het lukte, vandaag mocht ik er even aan ruiken. Deze tijd is een bevestiging dat ik op de goede weg zit en dat de technische punten steeds beter gaan. Dit is een mooie afsluiting van het weekend.”

Volgens de schaatser van Team LottoNL-Jumbo zit er een verschil tussen het rijden in Divisie A en Divisie B. “De ambiance was vandaag erg goed. Ik reed door de buitenbocht en hoorde het publiek uit zijn dak gaan. Daarnaast is het ijs ook beter”, aldus Smeekens.

De jarige Otterspeer reed 34,95 en verbeterde zijn tijd van zaterdag met bijna een tiende van een seconde. “Het ging vandaag net wat beter dan gisteren. Ik ben blij dat ik sinds lange tijd weer een 34’er rijd. Het gat met het podium wordt kleiner. Ik heb een pijnlijke lies opgelopen aan de 500 meter van gisteren.” Daardoor startte Otterspeer met een pijnstiller. “De opening was om die reden wat minder, maar mijn rondje was de snelste van het veld. Als ik een keer met 9,7 start en een rondje rijd van 24,9, dan win ik. Dat zit erin en dat gaat er een keer uitkomen. Ik heb er vertrouwen in.”

Op de laatste dag van de World Cup in Heerenveen staan de schaatsers van Team LottoNL-Jumbo aan de start van de 1000, 3000 en 5000 meter. 

RELATED