HomeSchaatsenNieuws
Schaatsen | 18 maart 2018

Team LottoNL-Jumbo sluit seizoen af in stijl

Team Lotto NL-Jumbo heeft dit weekeinde in Minsk een uiterst succesvol seizoen op passende wijze afgesloten. Tijdens de wereldbekerfinale won Hein Otterspeer de 500 meter van zaterdag en won Kjeld Nuis de laatste 1000 meter waarmee hij bovendien het wereldbekerklassement van die afstand won. Zondag won Jan Smeekens de tweede 500 meter tijdens de wereldbekerfinale. Hein Otterspeer werd derde en stelde daarmee de tweede plaats in het eindklassement van de wereldbeker veilig.

Smeekens won zijn 500 meter in een tijd van 34,83 en reed daarmee een nieuw baanrecord. Dat pakte hij daarmee nota bene af van teamgenoot Otterspeer, die in de Minsk Arena een dag eerder tot een tijd kwam van 35,06. Zo betekende de laatste dag van het schaatsseizoen een afsluiting in stijl, want Team LottoNL-Jumbo beleefde een ongekend succesvol schaatsjaar. Absolute uitschieters waren natuurlijk de vier gouden medailles op de Olympische Spelen van Sven Kramer (5000 meter), Kjeld Nuis (1000 meter en 1500 meter) en Carlijn Achtereekte (3000 meter). Verder won Patrick Roest enigszins verrassend het WK allround en werd Nuis tweede op het WK sprint.

"Met één van mijn snelsten tijden van het seizoen een world cup-overwinning gepakt, dat is natuurlijk goed om mee te nemen", zei Smeekens. "Gisteren maakte ik wel een paar foutjes, ik had echt veel beter kunnen rijden. Ik wist: vandaag moet het harder kunnen."

Hij was blij met zijn overwinning, zeker aan het eind van een seizoen dat niet helemaal verliep zoals hij had gehoopt. "Natuurlijk baal ik van de Spelen. Ik had daar dolgraag het podium op gereden. Toen zat het er niet in. Nu win ik een wereldbeker en dat geeft een hoop rust."

Hein Otterspeer was 'erg tevreden' over zijn weekeinde in Wit-Rusland. "Gisteren een mooie overwinning en vandaag de derde plek", zei hij. "Het is mijn vijfde podiumplek dit seizoen en ik ben blij dat ik gestegen ben naar de tweede plaats in het algemeen klassement op de 500 meter."

RELATED