HomeSchaatsenNieuws
Schaatsen | 30 maart 2018

Team LottoNL-Jumbo verlengt contract met Patrick Roest

Patrick Roest verdedigt ook de komende 2 seizoenen de kleuren van Team LottoNL-Jumbo. De 22-jarige schaatser uit Lekkerkerk tekende deze week een nieuwe overeenkomst met de formatie van coach Jac Orie.

Roest maakte in 2015 de overstap van Jong Oranje naar Team LottoNL-Jumbo en kwam vervolgens elk jaar dichterbij de wereldtop. Nadat hij eind december zich op het nippertje kwalificeerde voor de Olympische Spelen, maakte de Zuid-Hollander vervolgens in PyeongChang die uitverkiezing meer dan waar. Roest veroverde tot veler verrassing olympisch zilver op de 1500 meter en voegde op de team pursuit daar nog een bronzen plak aan toe.

Een maand later kroonde het talent zich ook nog eens tot wereldkampioen allround. Onder de moeilijke omstandigheden in het Olympisch Stadion van Amsterdam – waar de schaatsers te maken kregen met fikse regen en wind – reed Roest 4 goede afstanden hetgeen voldoende bleek het goud te claimen en zodoende in de voetsporen te treden van teamgenoot Sven Kramer.

,,Ik heb een ongelooflijk mooi seizoen gehad met goud op het WK allround en zilver plus brons op de Olympische Spelen’’, zei Roest. ,,Daarom heb ik ook geen moment getwijfeld om verder te gaan met Jac en zijn begeleidingsteam. Bij deze ploeg is alles goed geregeld en kan ik werken met een groep hele sterke schaatsers. Ik kijk er naar uit om de komende jaren deze lijn door te trekken.’’

Succescoach Jac Orie is uiteraard ook verheugd over het feit dat Roest de ploeg trouw blijft. ,,Patrick heeft zich dit jaar definitief in de wereldtop genesteld getuige zijn prestaties. En dan mogen we niet vergeten dat hij vlak voor het seizoen nog behoorlijk in de kreukels lag na dat ongeluk waar hij op diverse plekken zijn arm brak’’, sprak de Hagenaar. ,,Het is prettig om met hem te werken en we zijn er allebei van overtuigd dat het einde van zijn capaciteiten nog niet in zicht is.’’

Met het vastleggen van Roest beschikt Team LottoNL-Jumbo voor het komende seizoen over 3 allrounders, samen met Sven Kramer en Chris Huizinga. Het is de intentie om deze allroundtak met nog minimaal 1 allrounder uit te breiden.

RELATED