HomeWielrennenNieuws
Wielrennen What's Happening | 28 maart 2017

Jonge renners hebben zich in Limburg voorbereid op vervolg seizoen

Floris De Tier, Daan Olivier, Antwan Tolhoek, Steven Lammertink en Koen Bouwman hebben zich vorige week in Limburg op het vervolg van het seizoen voorbereid. Hartthijs de Vries van SEG Cycling en de Amerikaan Logan Owen van Aexon Hagens Berman trainden ook mee.

De renners kregen techniek- en daaltraining van downhiller Oscar Saiz en verkenden het parcours van Luik-Bastenaken-Luik en Amstel Gold Race. Daarnaast bezocht de groep foodpartner Daily Fresh Food en bakkerij De Bisschopsmolen.

Head of Performance Mathieu Heijboer vindt het trainingskamp heel geslaagd. “Alles wat op de planning stond, hebben we gedaan. De trainingen van Oscar waren erg nuttig. Op de laatste dag hebben we een oefentijdrit georganiseerd. Doordat ze tegen elkaar reden, zagen de renners het als een wedstrijd. Ze brachten elkaar naar een hoger niveau.”

Ook de renners waren te spreken over het trainingskamp, dat onder mooie weersomstandigheden gehouden werd. Antwan Tolhoek: “Ik heb me klaargestoomd voor mijn eerstvolgende wedstrijd, de Ronde van het Baskenland. Ik heb hier een goede basis gelegd.”

Het team verbleef in drie huisjes op Landal-park Hoog Vaals. Heijboer: “De locatie was ideaal. Dichtbij de Ardennen en veel klimmetjes in de buurt. We maakten zelf het ontbijt en liepen makkelijk bij elkaar naar binnen. Dat versterkt het groepsgevoel. Daarnaast zijn we een avond op het park gaan bowlen, waardoor we ook wat konden ontspannen.”

In de zomer verblijft een groot gedeelte van het team op hoogte in Küthei, Innsbruck. Daar worden in 2018 de Wereldkampioenschappen Wielrennen gehouden. 

RELATED

31 maart 2017 in Wielrennen What's Happening

Team LottoNL-Jumbo trekt in juli op hoogtestage naar Oostenrijk

28 maart 2017 in Wielrennen What's Happening

Jonge renners hebben zich in Limburg voorbereid op vervolg seizoen

6 maart 2017 in Wielrennen What's Happening

Voel de magie van Strade Bianche

15 februari 2017 in Wielrennen What's Happening

Juan José Lobato put vertrouwen uit debuut

"Ik had niet verwacht dat ik het seizoen zo goed zou beginnen."