HomeWielrennenNieuws
Wielrennen What's Happening | 15 februari 2017

Juan José Lobato put vertrouwen uit debuut

De Spanjaard Juan José Lobato is dit seizoen een nieuw gezicht bij Team LottoNL-Jumbo. De 28-jarige renner reed jarenlang in Spaanse loondienst, maar koos afgelopen najaar resoluut voor de enige Nederlandse WorldTour-ploeg. Hoewel Lobato in de loop de jaren al vijftien profzeges verzamelde, was hij toe aan een nieuw avontuur. Een overstap naar Team LottoNL-Jumbo achtte hij noodzakelijk om een volgende stap te zetten in zijn persoonlijke ontwikkeling.

Juan José Lobato is daarmee de eerste Spanjaard die in het geelzwarte tenue van Team LottoNL-Jumbo rijdt, maar dat deert hem niet. "Er moet één de eerste zijn", grapt hij. "Bovendien behoort Team LottoNL-Jumbo tot de beste ploegen ter wereld, dus ik heb niet heel lang over de overstap getwijfeld."

Ronde van Dubai

Eind januari maakte Lobato zijn debuut voor de ploeg in de Ronde van Dubai. Met drie top vijftien klasseringen begon hij meteen voortvarend. "Ik had niet verwacht dat ik het seizoen zo goed zou beginnen. Mijn voorbereiding verliep namelijk niet vlekkeloos. In december liep ik een blessure op, waardoor ik tot januari niet kon trainen zoals ik gehoopt had. Ik ben dan ook blij dat mijn eerste wedstrijd zo voorspoedig verliep."

Vooraf had hij met name van de vierde etappe met aankomst op de Hatta Dam een doel gemaakt. In 2016 was hij daar nog de beste, maar ditmaal gooiden extreme weersomstandigheden roet in het eten. "Dat was jammer. In de derde etappe finishte ik als vierde. Ik was dan ook benieuwd hoe ver ik op de Hatta Dam zou kunnen komen. Het was echter onverantwoord om te fietsen. De organisatie heeft de juiste beslissing genomen en de etappe geannuleerd."

Sprinttrein

Desondanks heeft Lobato de wedstrijd met een goed gevoel verlaten. "Alles was nieuw. Niet alleen mijn ploeg, maar ik werkte ook voor het eerst samen met een sprinttrein. Ik mocht naast Dylan telkens mijn eigen gang gaan in de sprint met het oog op een goed klassement. Tegelijkertijd heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk bij te leren over de sprinttrein. Ik denk namelijk dat ik in de toekomst van toegevoegde waarde kan zijn voor Dylan."

De Spanjaard is eveneens over zijn eigen ambities duidelijk. "Mijn eerste optreden voor Team LottoNL-Jumbo in de Ronde van Dubai heeft veel vertrouwen gegeven. Hoewel mijn voorbereiding allesbehalve ideaal was, deed ik toch meteen vooraan mee. Ik ben er zeker van dat ik dit jaar een belangrijk aandeel in de overwinningen van Team LottoNL-Jumbo kan hebben. Dankzij de sprinttrein zal het voor mij namelijk makkelijker zijn om in een juiste uitgangspositie aan de sprint te beginnen. Verder hoop ik in de klassiekers als Milaan-Sanremo en Hamburg Cyclassics een belangrijke rol te spelen."

RELATED

31 maart 2017 in Wielrennen What's Happening

Team LottoNL-Jumbo trekt in juli op hoogtestage naar Oostenrijk

28 maart 2017 in Wielrennen What's Happening

Jonge renners hebben zich in Limburg voorbereid op vervolg seizoen

6 maart 2017 in Wielrennen What's Happening

Voel de magie van Strade Bianche

15 februari 2017 in Wielrennen What's Happening

Juan José Lobato put vertrouwen uit debuut

"Ik had niet verwacht dat ik het seizoen zo goed zou beginnen."