HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 18 juni 2017

Groenewegen sprint naar tweede plek in de vijfde etappe Ster ZLM Toer

Dylan Groenewegen is als tweede geëindigd in de vijfde etappe van de Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk. Marcel Kittel bleef de regerend Nederlands kampioen nipt voor in de etappe die startte en finishte in Oss. Primoz Roglic eindigde op de tweede plek in het algemeen klassement en is daarmee de beste Team LottoNL-Jumbo renner. Groenewegen won het eindklassement in de strijd om de puntentrui. 

“Vandaag was Kittel gewoon sterk en werd ik tweede, zo simpel is het”, zei Groenewegen na afloop van de laatste etappe. “Het was heel hectisch. Ik kwam er heel even naast, toen kwam de drempel en reed hij iets weg. We hebben hier heel goed gereden en ik heb twee keer gewonnen. Dat is de bevestiging dat de vorm goed is. Nu nog de laatste puntjes op de i zetten en dan komt dat helemaal goed in de Tour.” 

“Het ligt me wel als het een beetje oploopt”, zei Groenewegen vooruitkijkend naar zijn sprintkansen in de Tour de France. “Een snelle sprint gaat me ook goed af. Het hangt heel veel van timing af. Je hebt heel veel goede sprinters. Je kunt er zo wel een stuk of acht opnoemen. Wie het beste timet en het meest overhoudt, die wint.” 

“In massasprint gaat het om de winst en dat was ook het enige doel vandaag”, zei ploegleider Merijn Zeeman na afloop. “Om de sprintvoorbereiding weer perfect uit te voeren voor Dylan. Dat is vandaag niet gelukt. Dit gaan we goed evalueren. Richting de Tour zijn dit alleen maar goede en waardevolle ervaringen. Het was een groot gevecht, maar het was nog niks in vergelijking met wat we in de Tour de France tegen gaan komen. Ik denk dat we het ten opzichte van vorig jaar al een stuk beter doen, maar het moet nog beter.” 

Roglic kon in de laatste etappe zijn tweede positie in het klassement niet verbeteren. “Er was geen enkele mogelijkheid iets te doen. Dat was misschien anders geweest als er meer wind had gestaan, maar dat was niet zo. Primoz gaat nu goed uitrusten en nog scherper worden voor de Tour. We hebben een hele mooie week gehad. We gaan vol vertrouwen naar het NK en daarna naar de Tour”, besloot Zeeman de week.