HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 16 juli 2017

Sterke Roglic moet genoegen nemen met ereplaats in vijftiende etappe Tour de France

Primoz Roglic is in Le Puy-en-Valay naar een vierde plaats gestreden in de vijftiende etappe van de Tour de France. De Sloveen van Team LottoNL-Jumbo reed bijna de gehele dag van voren, maar kon niet voorkomen dat Bauke Mollema in de finale solo naar de zege reed. Chris Froome behoudt de leiding in het klassement. Ondanks een sterk optreden zakte George Bennett een plekje in het algemeen klassement. Hij staat nu op de twaalfde plek. 

“Ik ben erg teleurgesteld”, zei Roglic direct na de finish. “Je wilt altijd winnen en ik heb het ook zeker geprobeerd. Het was heel moeilijk om in de ontsnapping te komen. Ik ben de jongens van de ploeg erg dankbaar dat het met hun hulp toch lukte. Ze hebben keihard gewerkt om het gat naar de vroege vluchters niet te groot te laten worden. Uiteindelijk lukte het om precies zoals gepland op de klim met een groep weg te rijden en vooraan aan te sluiten.” 

“In de achtervolging op Mollema werd er niet goed samengewerkt. Dat was frustrerend”, analyseerde Roglic de finale. “De volgende keer zal ik een ander plannetje moeten verzinnen en misschien ook solo proberen aan te komen. Alle renners in het peloton willen winnen, dus je moet heel goed zijn om een etappe te winnen in de Tour de France. Alleen winnen telt, maar dit resultaat is een opstap naar de etappes die nog komen. En een stap in mijn ontwikkeling bovendien.” 

“Het was een topdag”, vond Frans Maassen. “Het was echt een mooie dag om ploegleider te zijn. Al is de cirkel niet helemaal rond. Primoz had echt de benen om te winnen vandaag. Ze waren even naar elkaar aan het kijken en twijfelden op het moment dat Mollema wegsprong. Vervolgens komen ze net te kort om in een keer het gat te dichten in de finale. Ik kan Primoz niks verwijten. Hij was met de allerbesten mee, heeft de koers goed ingedeeld en een heel goede finale gereden. Hij heeft het alleen helaas niet af kunnen maken.” 

Maasen was ook tevreden over het rijden van klassementstroef George Bennett. “George heeft super geknokt en komt ook weer met de besten binnen. Terwijl je ook ziet dat mannen als bijvoorbeeld Quintana weer een tik hebben gekregen. Een toptienklassering zit er zeker nog in voor hem.”