HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 30 september 2017

Aanval Campenaerts strandt in slotkilometers Omloop Eurometropool

Victor Campenaerts heeft vandaag in de eerste editie van de Omloop Eurometropool niet voor een verrassing kunnen zorgen. De Belg in dienst van Team LottoNL-Jumbo ging op 32 kilometer van de finish in de aanval, maar zag zijn ontsnapping acht kilometer voor het eind stranden. In de massasprint, die door André Greipel werd gewonnen, was Twan Castelijns met een achtste plek de best geklasseerde renner van Team LottoNL-Jumbo. 

 

Ploegleider Frans Maassen vindt dat Castelijns met een achtste plek verdienstelijk heeft gesprint. “Het was niet makkelijk om mee te doen voor de winst met Greipel en Kittel als concurrenten”, zegt hij. “Dat Twan uiteindelijk als achtste over de streep komt, vind ik knap.” 

 

Eerder leek het er met nog dertig kilometer koers op dat Campenaerts een gooi naar de overwinning kon doen. Een ontsnapping van zeven renners werd steeds meer uitgedund. Uiteindelijk bleef de Belg met nog één medevluchter over, maar werd hij met acht kilometer te koersen gegrepen door het peloton. “We hebben agressief gereden en waren veel vertegenwoordigd voorin. Morgen tijdens de Tour de l'Eurométropole verschijnen we waarschijnlijk met het zelfde strijdplan aan de start”, aldus Maassen.