HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 23 mei 2018

Aanval Jansen strandt in zicht van finish in Fjords

Amund Grondahl Jansen heeft zich in de finale van de tweede etappe in de Tour des Fjords laten gelden. De 24-jarige Noor trok ten aanval op het slotklimmetje in de laatste vijf kilometer van de etappe en hield lang stand. Uiteindelijk sprintte Jansen nog naar de vijfde plaats in de massasprint. Timo Roosen werd zesde. 

“Ik voelde mij erg goed vandaag. En dat klimmetje was perfect voor mij”, zei Jansen na afloop. “De laatste keer op dat klimmetje demarreerde ik met iemand van Mitchelton. We hadden een redelijke voorsprong, maar uiteindelijk kwam er een grotere groep terug. Ik probeerde nog wat kracht te sparen voor de sprint, maar ik was niet meer fris genoeg om het af te maken. Albasini was veel te sterk en in de laatste twintig meter kwam er nog drie man voorbij. Morgen is er een nieuwe kans. Het parcours is veel lastiger. Wij gaan zeker afzien, maar Timo en ik hebben zeker een kans om mee te doen voor de overwinning.” 

Roosen zag vandaag dat de ploeg sterk is. “Het hele team was heel sterk. Amund en ik werden goed gepositioneerd door de mannen. In de finale hebben we elkaar niet meer kunnen vinden omdat het smal en erg bochtig was. Ik reed wel een goede sprint, maar de eerste mannen waren niet meer in te halen.” 

“Het was serieus koers vandaag”, ervaarde ploegleider Jan Boven. Lars Boom, Tom Leezer en Pascal Eenkhoorn hebben goed gewerkt. Op vijf, zes kliometer van de streep demarreerde Amund. Hij kreeg zeven sterke renners mee. Uiteindelijk werd het een sprint waar Amund net dat tikkeltje extra kracht miste. Timo zat te ver en kwam te laat. Maar de ploeg was vandaag in de breedte heel sterk”, aldus Boven.

RELATED

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss

30 november 2018 in Wielrennen

Tacx komende vijf jaar partner Team Jumbo

24 november 2018 in Wielrennen

Aftermovie Black Friday op Service Course