HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 1 oktober 2017

Aanvallend Team LottoNL-Jumbo grijpt naast topklassering in Eurometropole Tour

Team LottoNL-Jumbo heeft geen prijs kunnen rijden in de Eurometropole Tour. Amund Grondahl Jansen eindigde als tiende, terwijl Timo Roosen, Maarten Wynants en Alexey Vermeulen ook in de eerste groep over de streep kwamen. Daniel McLay sprintte naar de winst.

Het team reed de hele wedstrijd aanvallend. Op dertig kilometer van het einde ontsnapte Grondahl Jansen met enkele renners uit het peloton, maar de ontsnapping hield geen stand. Later ontstond er een kopgroep met vier renners van Team LottoNL-Jumbo. Roosen probeerde op twee kilometer van de streep uit die groep weg te rijden. Hij kreeg geen ruimte, waarna de wedstrijd eindigde in een sprint.

Roosen: “Het was een lastige wedstrijd. Helaas hebben we geen goede uitslag gereden. Er stond aardig wat wind en het was een heuvelachtig parcours. Onder meer Amund en Alexey hebben geprobeerd weg te rijden, totdat de uiteindelijke kopgroep ontstond. Daar hebben we constant gedemarreerd, maar de wind stond niet in ons voordeel. We reden vol voor de winst en iedereen was op de afspraak. We hebben gedaan wat we konden.”

RELATED

18 augustus 2018 in Wielrennen

Aanvallende Roosen niet beloond in zesde etappe BinckBankTour

Timo Roosen heeft zich goed van voren getoond tijdens de zesde etappe van de BinckBankTour. De 25-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo reed dertig kilometer in de aanval. Uiteindelijk kwam hij in het peloton over de streep.
17 augustus 2018 in Wielrennen

Dit is ons team voor de Vuelta