HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 1 oktober 2017

Aanvallend Team LottoNL-Jumbo grijpt naast topklassering in Eurometropole Tour

Team LottoNL-Jumbo heeft geen prijs kunnen rijden in de Eurometropole Tour. Amund Grondahl Jansen eindigde als tiende, terwijl Timo Roosen, Maarten Wynants en Alexey Vermeulen ook in de eerste groep over de streep kwamen. Daniel McLay sprintte naar de winst.

Het team reed de hele wedstrijd aanvallend. Op dertig kilometer van het einde ontsnapte Grondahl Jansen met enkele renners uit het peloton, maar de ontsnapping hield geen stand. Later ontstond er een kopgroep met vier renners van Team LottoNL-Jumbo. Roosen probeerde op twee kilometer van de streep uit die groep weg te rijden. Hij kreeg geen ruimte, waarna de wedstrijd eindigde in een sprint.

Roosen: “Het was een lastige wedstrijd. Helaas hebben we geen goede uitslag gereden. Er stond aardig wat wind en het was een heuvelachtig parcours. Onder meer Amund en Alexey hebben geprobeerd weg te rijden, totdat de uiteindelijke kopgroep ontstond. Daar hebben we constant gedemarreerd, maar de wind stond niet in ons voordeel. We reden vol voor de winst en iedereen was op de afspraak. We hebben gedaan wat we konden.”

RELATED

22 oktober 2017 in Wielrennen

Pech voor Team LottoNL-Jumbo tijdens koninginnenrit Guangxi

Team LottoNL-Jumbo heeft niet mee kunnen doen om de ereplaatsen in de koninginnenrit van de Tour of Guangxi. Op de slotklim was er een grote valpartij en de vooruitgeschoven Daan Olivier lag erbij. Lichtpunt van de dag was de prijs voor de strijdlust voor Victor Campenaerts.
22 oktober 2017 in Wielrennen

Tolhoek vierde in regenachtige Japan Cup

Antwan Tolhoek is vandaag vierde geworden in de Japan Cup Cycle Road Race. De jonge Zeeuw kwam in de kopgroep over de streep in Utsunomiya. De Italiaan Marco Canola pakte de winst en Tolhoek kwam anderhalve seconde later over de streep. Tolhoek neemt ook de bergtrui mee naar huis.