HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 16 april 2017

Aanvallend Team LottoNL-Jumbo nadrukkelijk aanwezig in Amstel Gold Race

Team LottoNL-Jumbo heeft tijdens de Amstel Gold Race lef getoond en mee de koers gemaakt. In de vroege vlucht zat Lars Boom en tot diep in de finale was het Bert-Jan Lindeman die met de toppers streed om de prijzen. Uiteindelijk werd Lindeman teruggepakt en waren het Juan José Lobato en Paul Martens die in de top twintig finishten.


“Het plan was om na 220 kilometer mee te zitten en ik ben blij dat dat gelukt is”, zegt Lindeman nadat hij op de Kruisberg met de besten omhoog reed. “Het is mooi dat ik op dat moment van de koers nog wat kon doen. Alleen het is zonde dat het daarna niet lukt om mee te komen op de Keutenberg. We doen dit spelletje om zo goed mogelijk te eindigen en het is jammer dat ik dan niet voorin eindig.”


Met nog vijftig kilometer te gaan werd de vroege vlucht met onder anderen Lars Boom ingelopen en kwam het peloton bij de Kruisberg. “Het was toen erg hectisch”, vervolgt Lindeman. “Ik kwam goed uit en toen er ruimte was, draaide ik met de eerste vier de berg op.”


Lindeman ontsnapte met onder anderen de latere winnaar Philippe Gilbert. Op de Keutenberg kon hij de kopgroep echter net niet meer volgen. “Het was vrij logisch dat ik daar loste, maar ik had natuurlijk de hoop om mee te kunnen komen. Mijn ambitie en die van de ploeg is om daar naartoe te groeien. We willen graag goed en zichtbaar koersen. Ons hart ligt bij koersen en dat willen we graag laten zien.”


Kopgroep


Vanuit de start reed er een kopgroep weg met daarbij ook Lars Boom. “Het was een mooie dag om in de kopgroep te zitten. Zeker in eigen land met al het publiek doet mij dat erg goed”, zegt Lars Boom. “Ik schoof mee en al snel hadden we een groep van twaalf. Het was de intentie om ver in de koers te komen om zo ook nog Paul, Juanjo en Bert-Jan te kunnen ondersteunen.”


De kopgroep had al snel meer dan zeven minuten voorsprong en het leek er op dat de groep tot in de finale voorop zou blijven. “Toen het peloton op gang werd getrokken, slonk onze voorsprong en heb ik geprobeerd nog wat energie te sparen. Toen ik teruggepakt werd, heb ik Lindeman en Martens nog goed van voren kunnen houden.”


Keutenberg


“Wat betreft onze strijd hebben we vandaag alles gegeven”, vindt ploegleider Frans Maassen. “We hebben alles goed gedaan, alleen konden we niet mee op de Keutenberg. Tot de laatste honderd meter daar zaten we goed in de koers.”


Volgens Maassen zijn daarmee de meeste doelstellingen behaald. “We moesten in de ontsnapping zitten als er meer dan acht weg waren en op de Kruisberg moesten we van voren zitten. Dat is met respectievelijk Boom en Lindeman gelukt. Toen ik Lindeman weg zag rijden, dacht ik zeker dat het een mooie finale kon worden. Als hij net die honderd meter mee kon komen, zaten we tot de streep mee te vechten om de overwinning. Woensdag werd hij vijfde in de Brabantse Pijl. Dit is een stapje hoger en dat zijn de stappen die wij moeten maken.”

;

Meer nieuws

28 april 2017 in Wielrennen

Campenaerts mee in de aanval in derde rit Romandië

Victor Campenaerts heeft vandaag aanvallend gereden tijdens de Ronde van Romandië. Ruim voor de finale werd de kopgroep met Campenaerts ingerekend. De sprint werd gewonnen door Elia Viviani. Juan José Lobato eindigde op de tiende plaats en Primoz Roglic blijft vierde in het klassement.
28 april 2017 in Wielrennen

Dylan Groenewegen wint eerste etappe Tour de Yorkshire

Dylan Groenewegen heeft de eerste etappe in de Tour de Yorkshire gewonnen. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo was aan de haven van Scarborough sneller dan Caleb Ewan en Chris Opie. Toch had de overwinning een nare smaak. Kopman Steven Kruijswijk kwam hard ten val, maar lijkt met de schrik vrij te komen.
28 april 2017 in Wielrennen

Daan Olivier debuteert in Rund um den Finanzplatz Frankfurt

Daan Olivier rijdt maandag met Rund um den Finanzplatz Frankfurt zijn eerste wedstrijd voor Team LottoNL-Jumbo. De UCI-regelgeving verplichtte Olivier om zes maanden dopingcontroles te ondergaan voordat hij weer aan wedstrijden mocht deelnemen. Aangezien die controles eind oktober zijn begonnen, kan hij pas op 1 mei tijdens Rund um den Finanzplatz Frankfurt zijn debuut maken. Daarna staat de Ronde van Californië op zijn programma.
27 april 2017 in Wielrennen

Team LottoNL-Jumbo probleemloos door sneeuwetappe Romandië

Team LottoNL-Jumbo is de door sneeuw geteisterde tweede etappe van de Ronde van Romandië goed doorgekomen. Kopman Primoz Roglic staat ook na vandaag vierde in het klassement. De ingekorte rit werd gewonnen door Stefan Küng en Fabio Felline blijft leider.