HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 16 april 2017

Aanvallend Team LottoNL-Jumbo nadrukkelijk aanwezig in Amstel Gold Race

Team LottoNL-Jumbo heeft tijdens de Amstel Gold Race lef getoond en mee de koers gemaakt. In de vroege vlucht zat Lars Boom en tot diep in de finale was het Bert-Jan Lindeman die met de toppers streed om de prijzen. Uiteindelijk werd Lindeman teruggepakt en waren het Juan José Lobato en Paul Martens die in de top twintig finishten.


“Het plan was om na 220 kilometer mee te zitten en ik ben blij dat dat gelukt is”, zegt Lindeman nadat hij op de Kruisberg met de besten omhoog reed. “Het is mooi dat ik op dat moment van de koers nog wat kon doen. Alleen het is zonde dat het daarna niet lukt om mee te komen op de Keutenberg. We doen dit spelletje om zo goed mogelijk te eindigen en het is jammer dat ik dan niet voorin eindig.”


Met nog vijftig kilometer te gaan werd de vroege vlucht met onder anderen Lars Boom ingelopen en kwam het peloton bij de Kruisberg. “Het was toen erg hectisch”, vervolgt Lindeman. “Ik kwam goed uit en toen er ruimte was, draaide ik met de eerste vier de berg op.”


Lindeman ontsnapte met onder anderen de latere winnaar Philippe Gilbert. Op de Keutenberg kon hij de kopgroep echter net niet meer volgen. “Het was vrij logisch dat ik daar loste, maar ik had natuurlijk de hoop om mee te kunnen komen. Mijn ambitie en die van de ploeg is om daar naartoe te groeien. We willen graag goed en zichtbaar koersen. Ons hart ligt bij koersen en dat willen we graag laten zien.”


Kopgroep


Vanuit de start reed er een kopgroep weg met daarbij ook Lars Boom. “Het was een mooie dag om in de kopgroep te zitten. Zeker in eigen land met al het publiek doet mij dat erg goed”, zegt Lars Boom. “Ik schoof mee en al snel hadden we een groep van twaalf. Het was de intentie om ver in de koers te komen om zo ook nog Paul, Juanjo en Bert-Jan te kunnen ondersteunen.”


De kopgroep had al snel meer dan zeven minuten voorsprong en het leek er op dat de groep tot in de finale voorop zou blijven. “Toen het peloton op gang werd getrokken, slonk onze voorsprong en heb ik geprobeerd nog wat energie te sparen. Toen ik teruggepakt werd, heb ik Lindeman en Martens nog goed van voren kunnen houden.”


Keutenberg


“Wat betreft onze strijd hebben we vandaag alles gegeven”, vindt ploegleider Frans Maassen. “We hebben alles goed gedaan, alleen konden we niet mee op de Keutenberg. Tot de laatste honderd meter daar zaten we goed in de koers.”


Volgens Maassen zijn daarmee de meeste doelstellingen behaald. “We moesten in de ontsnapping zitten als er meer dan acht weg waren en op de Kruisberg moesten we van voren zitten. Dat is met respectievelijk Boom en Lindeman gelukt. Toen ik Lindeman weg zag rijden, dacht ik zeker dat het een mooie finale kon worden. Als hij net die honderd meter mee kon komen, zaten we tot de streep mee te vechten om de overwinning. Woensdag werd hij vijfde in de Brabantse Pijl. Dit is een stapje hoger en dat zijn de stappen die wij moeten maken.”

;

RELATED