HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 19 april 2018

Aanvallende Bouwman en Bennett op podium in Alpen

George Bennett en Koen Bouwman hebben de vierde etappe van de Tour of the Alps beiden met een podiumplek afgesloten. Bennett werd tweede, Bouwman derde. Het duo van Team LottoNL-Jumbo plaatste in de laatste twintig kilometer meerdere aanvallen en verzekerde zich op die manier van een topklassering. 

Tijdens de chaotische etappe onder warme omstandigheden, waren er veel aanvallen uit de groep met favorieten. Zowel Bennett als Bouwman probeerde meerdere keren weg te komen. Even leek Bouwman voorgoed weg te zijn, maar hij werd vlak voor de top van de laatste beklimming bijgehaald.

Dat bleek part of the plan te zijn. “Ik wilde mezelf op die klim niet opblazen, maar reed in mijn eigen tempo wel weg van die groep. Op het steile stuk hield ik in, omdat ik wist dat Aru eraan kwam. Het was jammer dat het geen eindsprint werd. Met de groep waarin we naar de finish reden, had ik een goede kans op de overwinning. Uiteindelijk won ik de sprint om de derde plek. Tweede en derde worden geeft vertrouwen voor de Giro.”

Ook George Bennett was meerdere keren van voren te zien. In de laatste kilometer probeerde hij mee te springen met Sanchez, de uiteindelijke etappewinnaar. Bennett kwam er net niet bij, maar werd ook niet meer gegrepen door het uitgedunde peloton. Zo kneep Sepp Kuss vandaag in de remmen.

“Het was echt een fijne etappe”, aldus Bennett. “Natuurlijk wil je altijd winnen, maar we moeten ons focussen op de positieve kanten. Twee dagen geleden maakte ik me zorgen over hoe ik me voelde. Het wordt nu met de dag beter. Het is ook echt gaaf dat Koen het zo goed doet. Hij werkt er heel erg hard voor en dat werpt zijn vruchten af.”

“Als ik me morgen goed voel, ga ik weer mee in de aanval. Zo niet, dan schik ik me in een volgende rol. We doen het hier echt met een ‘no stress’ aanpak”, besluit de Nieuw-Zeelander.

;

RELATED

19 oktober 2018 in Wielrennen

Eenkhoorn kleurt vierde etappe Tour of Guangxi