HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 18 augustus 2018

Aanvallende Roosen niet beloond in zesde etappe BinckBankTour

Timo Roosen heeft zich goed van voren getoond tijdens de zesde etappe van de BinckBankTour. De 25-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo reed dertig kilometer in de aanval. Uiteindelijk kwam hij in het peloton over de streep.

“Je krijgt het niet cadeau. We reden er vol voor”, vertelt Roosen over zijn aanval. Samen met Maciej Bodnar ontsnapte hij met 41 kilometer te gaan uit een uitgedund peloton. De twee werkten goed samen en kregen als snel een voorsprong van meer dan een minuut. “Bodnar wilde voor zijn klassement gaan en ik voor de ritzege.”

Toch lukte het niet om in Sittard in een sprint-a-deux voor de overwinning te gaan. Met nog dertien kilometer te gaan kreeg het duo gezelschap van Yves Lampaert, Jasper Stuyven en Tim Wellens. “Ik dacht dat we het met z’n vijven wel gingen halen, maar het peloton bleef in gang. Toen we werden teruggepakt, was het voor mij aanklampen.”

De route richting de finish hielp volgens Roosen niet mee. “Het waren lastige wegen om voorop te blijven. Veel wind tegen en glooiende wegen. Je kreeg nooit echt rust in je benen.”

Ploegleider Jan Boven vond de actie van Roosen goed en zag dat de ploeg op dat moment goed in koers zat. “In de voorfinale zaten we met vijf man bij de eerste groep van zestig. Toen probeerde Roosen het en krijgt hij met Bodnar een ideale vluchtgenoot mee. Timo liet zich daar goed zien, want voor hetzelfde geld blijven ze weg.”

Boven kijkt uit naar de slotrit naar Geraardsbergen. “We moeten er morgen opnieuw voor zorgen dat we voor de finale beginnen met koersen en daar het beste uit proberen te halen.”

Ook de aanvaller van vandaag, Roosen, kijkt uit naar de Vlaamse slotetappe. “Ik heb vandaag veel krachten verspeeld, maar het is voor niemand makkelijk geweest. Kasseien vind ik mooi en die klimmetjes liggen mij ook goed, dus ik ga er opnieuw voor.”

;

RELATED