HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 11 april 2018

Aanvalslustige Lindeman moet zich in Brabantse Pijl getroosten met hoog vormpeil

De aanvalslust van Bert-Jan Lindeman is in de 58e Brabantse Pijl niet beloond met een resultaat. De 28-jarige Drent was erg alert, zat de hele dag goed van voren en trok in de finale ten aanval met onder anderen de latere winnaar Tim Wellens. Lindeman probeerde op de voorlaatste klim nog weg te rijden bij de achtervolgers, maar strandde op twee kilometer van de streep. Paul Martens werd uiteindelijk elfde.

In de klassieker van Leuven naar Overijse, met maar liefst 27 beklimmingen, reed er vrij snel een kopgroep weg die maximaal zeven minuten kreeg. Mede door toedoen van Team LottoNL-Jumbo halveerde de voorsprong vrij snel, waarna Bert-Jan Lindeman zich het meeste toonde in de finale.

“Dit is zonde. Erg zonde”, verzuchtte Bert-Jan Lindeman na afloop. “Het gevoel was heel goed en mijn benen super. Ik had gehoopt op een zelfde koersverloop als verleden jaar toen ik hier vijfde werd, maar dat was dit keer niet zo. Jammer dat ik hier geen resultaat behaal, maar ik hoop dit goede gevoel door te trekken naar de Amstel Gold Race. Daar is waar ik voor getraind heb.”

Ploegleider Addy Engels was zeer te spreken over de aanvalslust van Lindeman. “Bert-Jan was erg sterk vandaag. Ik denk zelfs dat hij sterker was dan vorig jaar toen hij vijfde werd. Maar de situatie moet ook meezitten en dat was nu niet zo. Hij heeft een superkoers gereden en dat is ook de manier waarop hij kans heeft om een korte uitslag te rijden. Hij probeerde het nog op de voorlaatste beklimming, maar kon het verschil niet meer maken. Hij heeft er alles aan gedaan en dat is goed om te zien.”

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss