HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 10 september 2017

Amerikaans talent Powless naar Team LottoNL-Jumbo

Team LottoNL-Jumbo is erin geslaagd het 21-jarige wielertalent Neilson Powless voor twee jaar te strikken. De Amerikaan komt over van opleidingsploeg Axeon van ploegleider Axel Merckx.

“Powless geldt als een groot talent”, weet sportief directeur Merijn Zeeman van Team LottoNL-Jumbo. “Het is goed nieuws dat hij voor onze ploeg heeft gekozen. Hij had verschillende opties, maar kiest voor ons omdat hij ziet en gelooft dat jonge talenten bij ons goed worden opgeleid en beter worden. Dat is een mooie bevestiging van ons beleid en een stimulans voor ons om op de ingeslagen weg door te gaan.”

Powless zelf is eveneens in zijn nopjes met zijn overstap naar de Nederlandse ploeg van manager Richard Plugge. “Mijn gevoel is onbeschrijflijk”, laat hij weten. “Ik heb er lang naar uitgekeken om op World Tour-niveau te gaan acteren en ik krijg bij Team LottoNL-Jumbo nu de kans die wens in vervulling te laten gaan. Mijn contact met die ploeg en de begeleiding overstijgt nu al mijn verwachtingen van wat rijden voor een World Tour-team inhoudt. Ik kan niet wachten om te zien wat de toekomst verder zal brengen.”

RELATED

21 oktober 2018 in Wielrennen

Tolhoek tweede in Japan Cup