HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 3 augustus 2017

Antwan Tolhoek pakt leiding in bergklassement Ronde van Polen

Antwan Tolhoek is de nieuwe leider in het bergklassement van de Ronde van Polen. De 23-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo koos evenals gisteren het hazenpad en pakte onderweg voldoende punten voor de bergtrui. Na een slijtageslag ging de overwinning naar de Australiër Jack Haig. Floris De Tier eindigde op een achttiende plaats nadat hij een paar dagen geleden zwaar ten val was gekomen.

Antwan Tolhoek kreeg de punten allesbehalve cadeau. De Zeeuw moest allereerst alle zeilen bijzetten om in de ontsnapping te komen. “Het was geen start bergop zoals gisteren en dat maakte het voor mij een stuk lastiger om mee te zitten”, deed hij na afloop zijn verhaal. “Toen ik toch eenmaal in de kopgroep zat, heb ik mijn zinnen gezet op de bergtrui. Moser was onderweg sneller, maar ik was sterker en kon zo de trui toch pakken. Zo heb ik revanche kunnen nemen na een mindere derde rit eerder deze week.”

Ploegleider Grischa Niermann was eveneens blij met het verloop van de rit. “Het was in het begin van de etappe een tactisch steekspel”, vertelde hij. “We wilden in eerste instantie de blauwe trui van Bert-Jan Lindeman verdedigen en daarom moesten we zijn concurrenten goed in de gaten houden. Antwan zat vervolgens weer in de ontsnapping en heeft heel sterk gereden. Moreno Moser was weliswaar de sterkste in de sprints bergop, maar Antwan pakte uiteindelijk meer punten en de bergtrui. De buit is echter nog niet binnen. Het wordt morgen nog erg spannend in de strijd om beide truien.”