HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 10 juni 2018

Battaglin en Kruijswijk top tien in tweede etappe Zwitserland

In de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland, door het glooiende landschap in en om Frauenfeld, is Enrico Battaglin als zevende en Steven Kruijswijk als tiende gefinisht. Ook Koen Bouwman zat in de eerste groep.

De etappe kende een traditioneel verloop met een vroege vlucht. Pas diep in de finale werd het nerveus toen Bora hard doortrok en het in groepen uit elkaar viel. 

Ploegleider Jan Boven zag desondanks zijn ploeg de dag prima doorkomen. “Twee man in de top tien is mooi. Vooral van Steven is dat een goede prestatie. Toen Bora doortrok op het klimmetje, bleef er nog maar een kleine groep over met drie man van ons. Enrico moest toen zijn eigen plan trekken. Morgen is de finale een stuk lastiger. Dan gaan we het opnieuw proberen.”

RELATED

18 augustus 2018 in Wielrennen

Eenkhoorn maakt ploegenspel perfect af in Denver

Pascal Eenkhoorn heeft de derde rit in de Colorado Classic gewonnen. De eerstejaars prof van Team LottoNL-Jumbo was in de straten van Denver de snelste van een uitgedund peloton.
18 augustus 2018 in Wielrennen

Aanvallende Roosen niet beloond in zesde etappe BinckBankTour

Timo Roosen heeft zich goed van voren getoond tijdens de zesde etappe van de BinckBankTour. De 25-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo reed dertig kilometer in de aanval. Uiteindelijk kwam hij in het peloton over de streep.