HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 2 augustus 2017

Battaglin en Tolhoek komen goed voor de dag in Ronde van Polen

Evenals voorgaande dagen heeft Team LottoNL-Jumbo zich de hele dag actief getoond in de vijfde etappe van de Ronde van Polen. De Nederlandse WorldTour-formatie had met Antwan Tolhoek weer een renner in de kopgroep. Een flink uitgedund peloton kon de vroege vluchters bijtijds terugpakken, waarna Danny van Poppel in een hectische sprint de overwinning voor zich opeiste. Enrico Battaglin sprintte naar een vijfde plaats. Bert-Jan Lindeman behield de blauwe trui.

Na het vertrek ging het meteen omhoog en dat was op het lijf van Antwan Tolhoek geschreven. “Veel aanvallers moesten daar afhaken, waardoor we met een sterke groep wegreden”, deed de 23-jarige renner na afloop zijn verhaal. “Het is natuurlijk goed dat je met renners als Tejay Van Garderen, Maxime Monfort en Moreno Moser voorop komt te zitten, maar aan de andere kant werkte dat ook tegen ons.”

De koplopers kregen namelijk weinig voorsprong. Toch hielden ze het lang vol. “Het draaide goed rond vooraan en ik voelde me sterk. Het is jammer dat in de finale Schachmann onderuit ging, want dat was cruciaal. Zelf kon ik ook maar nipt op de been blijven. Ik merk echter dat de vorm stijgende is. Ik heb onderweg wat punten voor het bergklassement gepakt en dat biedt wellicht perspectieven voor de komende dagen.”

Ploegleider Grischa Niermann is blij met de verrichtingen van zijn renners. “Ik ben trots op onze jongens”, liet hij na afloop niet misverstaan. “Antwan Tolhoek zat mee in een sterke kopgroep en hield lang stand. We hoopten dat de vluchters voorop bleven, maar dat is helaas niet gelukt. In een gevaarlijke sprint reed Battaglin nog naar een mooie vijfde plaats. Koen Bouwman zat ook goed gepositioneerd, maar ging onderuit. De schade lijkt gelukkig mee te vallen. We mogen dus niet klagen.”