HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 11 juni 2018

Battaglin opnieuw zevende in Zwitserland

In de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland is Enrico Battaglin vandaag, net als gisteren, op de zevende plek geëindigd.

Een vroege vlucht zorgde voor een relatief rustige koersdag. Alleen de regen maakte het hectischer. Pas vlak voor de finish bleek dat ook vandaag de winnaar in een massasprint werd bepaald.

Ploegleider Addy Engels keek na afloop terug op een goede, maar stressvolle dag. “Dat kwam voornamelijk door de regen. We hadden daarom afgesproken Enrico en Steven Kruijswijk pas in de laatste klim zo goed mogelijk van voren af te zetten. Dat is gelukt. Vervolgens was de finish bijna een kopie van die van gisteren.”

Voor morgen verwacht de ploegleider nog geen verrassingen. “Op zich is het geen superlastige dag. Wel zit er voor het eerst deze ronde een wat langere klim in de finale, maar die is niet lang genoeg om het klassement al overhoop te gooien”.

;

RELATED

18 augustus 2018 in Wielrennen

Eenkhoorn maakt ploegenspel perfect af in Denver

Pascal Eenkhoorn heeft de derde rit in de Colorado Classic gewonnen. De eerstejaars prof van Team LottoNL-Jumbo was in de straten van Denver de snelste van een uitgedund peloton.
18 augustus 2018 in Wielrennen

Aanvallende Roosen niet beloond in zesde etappe BinckBankTour

Timo Roosen heeft zich goed van voren getoond tijdens de zesde etappe van de BinckBankTour. De 25-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo reed dertig kilometer in de aanval. Uiteindelijk kwam hij in het peloton over de streep.