HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 8 augustus 2018

Battaglin sprint naar derde plaats in vijfde etappe Ronde van Polen

Enrico Battaglin is in de vijfde etappe van de Ronde van Polen naar de derde plaats gesprint. In de massasprint op een lastige aankomst kwam de 28-jarige Italiaan net te laat met zijn jump om nog een gooi te doen naar de etappezege. 

“Ik ben blij met het resultaat, hoewel ik denk dat er meer in had gezeten. Ik ben trots op hoe de ploeg vandaag gereden heeft voor mij”, reageerde Battaglin op zijn podiumplek.

Ploegleider Grischa Niermann deelde die mening. “We zijn blij met het podium maar er had meer ingezeten. Enrico werd in de sprint wat ingesloten waardoor hij van net iets te ver moest beginnen. Dat is balen, want er zat zeker meer in.” 

Team LottoNL-Jumbo kopman George Bennett eindigde in het peloton en blijft derde in het klassement. “George is de dag goed doorgekomen”, vervolgt Niermann. “Dit was zeker geen aankomst voor hem. Dat zag je ook wel aan de uitslag want er zaten ook nog pure sprinters die meededen voor de ritzege. Hij heeft gelukkig geen tijd verloren, maar zijn twee concurrenten Kwiatkowski en Teuns lopen door de bonificaties wel wat uit. Maar de vorm is goed en we gaan morgen in de koninginnenetappe zien waar dat toe kan leiden."

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss