HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 9 mei 2018

Battaglin sprint naar indrukwekkende zege in Giro d’Italia

Enrico Battaglin heeft met machtsvertoon de vijfde etappe gewonnen in de Giro d’Italia. De 28-jarige Italiaan van LottoNL-Jumbo, die gisteren nog derde werd, sprintte in Santa Ninfa naar zijn eerste zege van het seizoen. Voor Battaglin is het zijn derde etappezege in de Giro in zijn carriere. Eerder won hij al een etappe in 2013 en 2014. De zege van Battaglin betekent al de twaalfde zege voor de LottoNL-Jumbo-formatie van manager Richard Plugge.

In de relatief korte etappe over 153 km door het Siciliaanse landschap werden Battaglin en kopman George Bennett de hele dag perfect uit de wind gehouden door hun ploegmaten van Team LottoNL-Jumbo. Op de slothelling bracht Bennett Battaglin in een ideale positie naar de laatste bocht, waarna de Italiaan met een paar fietslengten voorsprong de sprint won.

“Ik ben erg erg blij met deze zege. Mijn laatste overwinning dateert al weer van vier jaar geleden, ook in de Giro. Dat ik hier wederom win, maakt het alleen maar mooier”, reageerde Battaglin. “Ik ben erg trots dat ik deel uitmaak van Team LottoNL-Jumbo. De ploeg heeft vandaag perfect werk geleverd. Gisteren lukte het niet, maar vandaag kon ik hun vertrouwen belonen met een zege. Ik hoop dat ik deze vorm kan doortrekken. Na gisteren wilde ik vandaag iets rechtzetten. Ik maakte een kleine inschattingsfout waardoor ik derde werd. Vandaag liep alles volgens plan. Dit genoegen is met geen woorden te beschrijven.”

RELATED

14 oktober 2018 in Wielrennen

Team LottoNL-Jumbo vierde in Hammer Series

13 oktober 2018 in Wielrennen

Video: Bram's laatste wedstrijd