HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 27 augustus 2017

Battaglin twaalfde in Bretagne Classic

Het is Enrico Battaglin niet gelukt om mee te sprinten om de overwinning in Bretagne Classic. De Italiaan van Team LottoNL-Jumbo eindigde als twaalfde in de Franse WorldTour-wedstrijd. Paul Martens toonde zich lange tijd in de kopgroep.

In de finale regende het aanvallen, maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een sprint. Volgens ploegleider Merijn Zeeman was het een afvalkoers: “De wedstrijd bevatte veel hoogtemeters en smalle, bochtige wegen. Paul zat in het tweede deel van de wedstrijd in een sterke kopgroep. Het peloton heeft hard achtervolgd en met het opdraaien van de plaatselijke ronde werden ze teruggehaald.”

Toen werden de pijlen gericht op Battaglin. “Nadat Paul werd teruggehaald, reed er een andere groep weg. We hebben het gat dichtgereden en alles op Enrico gezet. Hij reed een goede sprint, alleen er waren veel wereldtoppers aanwezig. Een toptienplaats was mooi geweest, maar daar valt hij nu net buiten. Als ploeg hebben we agressief en gemotiveerd gereden, dus wat dat betreft was het een goede koers voor ons.”

RELATED

19 november 2018 in Wielrennen

Ons jaar in 4 thema's - Video deel 3: planning