HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 27 augustus 2017

Battaglin twaalfde in Bretagne Classic

Het is Enrico Battaglin niet gelukt om mee te sprinten om de overwinning in Bretagne Classic. De Italiaan van Team LottoNL-Jumbo eindigde als twaalfde in de Franse WorldTour-wedstrijd. Paul Martens toonde zich lange tijd in de kopgroep.

In de finale regende het aanvallen, maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een sprint. Volgens ploegleider Merijn Zeeman was het een afvalkoers: “De wedstrijd bevatte veel hoogtemeters en smalle, bochtige wegen. Paul zat in het tweede deel van de wedstrijd in een sterke kopgroep. Het peloton heeft hard achtervolgd en met het opdraaien van de plaatselijke ronde werden ze teruggehaald.”

Toen werden de pijlen gericht op Battaglin. “Nadat Paul werd teruggehaald, reed er een andere groep weg. We hebben het gat dichtgereden en alles op Enrico gezet. Hij reed een goede sprint, alleen er waren veel wereldtoppers aanwezig. Een toptienplaats was mooi geweest, maar daar valt hij nu net buiten. Als ploeg hebben we agressief en gemotiveerd gereden, dus wat dat betreft was het een goede koers voor ons.”

RELATED

22 oktober 2017 in Wielrennen

Pech voor Team LottoNL-Jumbo tijdens koninginnenrit Guangxi

Team LottoNL-Jumbo heeft niet mee kunnen doen om de ereplaatsen in de koninginnenrit van de Tour of Guangxi. Op de slotklim was er een grote valpartij en de vooruitgeschoven Daan Olivier lag erbij. Lichtpunt van de dag was de prijs voor de strijdlust voor Victor Campenaerts.
22 oktober 2017 in Wielrennen

Tolhoek vierde in regenachtige Japan Cup

Antwan Tolhoek is vandaag vierde geworden in de Japan Cup Cycle Road Race. De jonge Zeeuw kwam in de kopgroep over de streep in Utsunomiya. De Italiaan Marco Canola pakte de winst en Tolhoek kwam anderhalve seconde later over de streep. Tolhoek neemt ook de bergtrui mee naar huis.