HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 12 juni 2018

Battaglin voor derde maal zevende in Zwitserland

Enrico Battaglin is net als gisteren en eergisteren op de zevende plaats geëindigd in de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland. Team LottoNL-Jumbo kopman Steven Kruijswijk en Koen Bouwman waren net als de afgelopen dagen bij de les en finishte in het eerste peloton.

Een vroege vlucht zorgde voor een relatief rustige koersdag. Net als gisteren speelde de regen en de koudere temperaturen een belangrijke rol. 

"Het was een soortgelijk koersverloop als de afgelopen dagen”, aldus ploegleider Addy Engels. "Er reed een vroege vlucht weg en het peloton controleerde de etappe tot aan de klim en eigenlijk ook op de klim. Er werd een hoog tempo gereden. Op de top bleef er nog een select peloton over met Kruijswijk, Bouwman en Battaglin. Dat was voor ons prima." 

Morgen verwacht Engels de eerste verschillen in het klassement. "Morgen zal er anders gekoerst worden dan de afgelopen dagen, met de eerste aankomst bergop. De regen kan weer een grote rol gaan spelen. Vooral in de afdaling van de voorlaatste klim naar Crans Montana. Morgen en in de etappe naar Arosa zullen de klassementsmannen uit hun hok moeten komen."

RELATED

18 augustus 2018 in Wielrennen

Eenkhoorn maakt ploegenspel perfect af in Denver

Pascal Eenkhoorn heeft de derde rit in de Colorado Classic gewonnen. De eerstejaars prof van Team LottoNL-Jumbo was in de straten van Denver de snelste van een uitgedund peloton.
18 augustus 2018 in Wielrennen

Aanvallende Roosen niet beloond in zesde etappe BinckBankTour

Timo Roosen heeft zich goed van voren getoond tijdens de zesde etappe van de BinckBankTour. De 25-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo reed dertig kilometer in de aanval. Uiteindelijk kwam hij in het peloton over de streep.