HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 9 juli 2018

Behouden start brengt Team LottoNL-Jumbo twaalfde plek in ploegentijdrit Tour

Team LottoNL-Jumbo heeft in de ploegentijdrit van de Tour de France de twaalfde plaats op 1”15 van winnaar BMC Pro Cycling behaald.

“Je hoopt altijd op een verrassing, maar we moeten ook realistisch zijn”, aldus high performance manager Mathieu Heijboer. “Het was vandaag vooral belangrijk om iedereen in zijn kracht zo goed mogelijk te laten presteren. En dat de sterkeren de minderen niet zouden slopen. Dat is goed gelukt, maar we zijn iets te rustig vertrokken waardoor we iets meer tijd hebben verloren dan we ingecalculeerd hadden. Wat vooral opvalt vandaag, zijn de relatief kleine verschillen.” 

Kopman Steven Kruijswijk beaamt dat de ploeg iets te voorzichtig was in het eerste gedeelte. “We zijn voorzichtig van start gegaan om de ploeg niet meteen kapot te rijden. In het tweede gedeelte zijn we dan gaan versnellen. De tijd die we in het eerste gedeelte verloren, maakten we niet meer goed. Ik denk wel dat we er het maximale uitgehaald hebben. Ik voelde mezelf erg goed. Ik kon een gelijkmatig tempo rijden en draaide lekker mee. De vorm is goed en ik hoop deze week zonder schade door te komen.”

Robert Gesink was met Kruijswijk en Primoz Roglic een van de motoren van de ploeg. Ook de geboren Varssevelder vindt dat het maximale eruit gehaald is. “We hebben alles gegeven. We zijn voorzichtig gestart om de ploeg bij elkaar te houden. Het tweede gedeelte was erg sterk. Het is nu zaak om het positieve mee te nemen en vooruit te kijken naar de komende dagen.”

RELATED