HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 7 augustus 2018

Bennett derde in eerste aankomst bergop Ronde van Polen

George Bennett is als derde geëindigd in de vierde etappe van de Ronde van Polen. In de eerste aankomst bergop kwam de 28-jarige Nieuw-Zeelander binnen op drie seconden van ritwinnaar Michal Kwiatkowski. In het algemene klassement bekleedt Bennett dezelfde positie. 

In de etappe met onderweg vier beklimmingen van de eerste categorie was het afwachten tot de slotklim, een muur van een kilometer lang. Bennett werd goed afgezet door Enrico Battaglin en werd op de klim nog lang bijgestaan door Floris De Tier.

“De hele ploeg heeft vandaag superwerk geleverd”, kijkt Bennett voldaan terug op de etappe. “Ze hebben mij de hele dag perfect beschermd. Echt iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Op het laatste zaten we nog met drie vooraan. Enrico heeft mij perfect afgezet aan het slotklimmetje. Die klim was erg steil, dus je moest verstandig met je energie omgaan en vooral niet te vroeg vooraan zitten. Het was een beklimming voor punchers, dus niet echt geschikt voor mij. Ik ben blij met deze derde plaats. Het is een bevestiging dat het de goede kant op gaat richting de Vuelta.”

Ploegleider Grischa Niermann is het eens met zijn kopman. “De ploeg was erg goed. Iedereen zat nog van voren voor de voorlaatste klim. Ze hebben George de hele dag goed van voren gehouden. Dat is knap. Derde is een mooi resultaat en we kunnen hier zeker op verder bouwen deze week. Op naar wat nog gaat komen.”

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss