HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 19 januari 2018

Bennett en Gesink rukken op in klassement Tour Down Under

De vierde etappe van de Tour Down Under was zoals verwacht loodzwaar. In de extreme hitte was het Peter Sagan die de sprint van het uitgedunde peloton won. George Bennett kwam als vijftiende over de streep. Robert Gesink werd vlak daarachter zeventiende. Het tweetal van Team LottoNL-Jumbo finishte in dezelfde tijd als de wereldkampioen.

Door die klasseringen klimmen beiden een aantal plekken in het algemeen klassement. Bennett staat achtste, Gesink is opgeschoven naar de zesde plek. 

Bennett was vooral in de laatste kilometers voor de finish erg actief. De Nieuw-Zeelander probeerde een paar keer weg te springen, maar het peloton wilde hem niet laten gaan.

“Het is fantastisch om daar te staan na zo lang eruit te zijn geweest”, zegt Gesink. In het dagklassement had de Varssevelder liever wat hoger gestaan, maar beseft hij zich ook dat dat geen gemakkelijke opgave was. “Door de hitte was het een pittige koers. Het leek vlak en gesloten. Dat kwam doordat iedereen besefte dat er maar een kans was voor een goede klassering. Dat leidde ertoe dat er lang werd gewacht. Morgen zal het niet anders zijn. Ik ga alles op alles zetten voor een korte plek in dat klassement."

Ploegleider Frans Maassen zag vandaag een hard werkende ploeg. “Dat viel niet mee met temperaturen tot 45 graden. Bennett en Gesink deden het bergop prima en hadden veel ondersteuning van de andere jongens. Morgen ligt de finish bergop, dus dan is er weer van alles mogelijk”, aldus Maassen.