HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 25 maart 2018

Bennett en Kruijswijk in top tien Ronde van Catalonië

George Bennett en Steven Kruijswijk hebben de Ronde van Catalonië afgesloten in de top tien van het algemeen klassement. In de zware slotrit in en rond de Montjuich in Barcelona eindigden de twee Team LottoNL-Jumbo-kopmannen zesde en achtste. Voor Bennett is het zijn tweede toptienklassering in korte tijd, nadat hij ook al negende eindigde in Tirreno-Adriatico.

De 154,8 kilometer lange slotrit werd grotendeels verreden in de regen waardoor het lokale circuit spekglad was. De Team LottoNL-Jumbo-renners kwamen daar zonder kleerscheuren uit. Bram Tankink reed een uitstekende etappe en zat in de vroege vlucht.

“Vandaag was echt superlastig”, zegt ploegleider Grischa Niermann. “Het was echt een zware rit omdat het half droog, half nat lag. Je moest continue op je hoede zijn. Er waren enkele zware valpartijen, maar daar zijn wij van gespaard gebleven. George en Stevie hebben daarvan geprofiteerd voor het klassement. Ik ben blij dat ze heelhuids zijn gefinished. Met Bram nog in de kopgroep hebben we het vandaag goed gedaan. Ook als je je bedenkt dat we met Robert en Bert-Jan vroegtijdig twee pionnen zijn kwijtgeraakt waardoor we ons strijdplan een beetje hebben moeten aanpassen.”

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss