HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 22 maart 2018

Bennett en Kruijswijk maken sprong in klassement Catalonië

Zowel George Bennett als Steven Kruijswijk heeft vandaag goede zaken gedaan voor het klassement in Catalonië. De renners van Team LottoNL-Jumbo zaten in de finale in de groep met favorieten, waardoor ze nu respectievelijk achtste en tiende staan.

De etappe van vandaag stond in schril contrast tot die van gisteren. Waar er toen veel langzamer werd gereden dan het traagste schema, vloog de race vandaag voorbij. Op de beklimming van La Molina, op elf kilometer van de finish, brak het toen al uitgedunde peloton. Bennett en Kruijswijk zaten aan de goede kant van de breuk.

Bennett had het echter niet gemakkelijk vandaag, vooral omdat het erg lang wachten was op de ontsnapping van de dag. “Dat duurde ruim negentig kilometer. Toen hadden we even rust. Daarna was het volle bak om de kopgroep terug te pakken. Ik denk dat niemand vandaag op z’n best was. Het was niet alleen zwaar, maar ook nog altijd heel erg koud. Vooral de afdalingen waren moeilijk met overal waar je keek sneeuw.”

De komende dagen ligt de focus op het algemeen klassement. “Steven en ik moeten zorgen dat we uit de problemen blijven, te beginnen met de koers van morgen”, aldus de Nieuw-Zeelander.
;

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss