HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 16 april 2018

Bennett geeft goed signaal af in Tour of the Alps

George Bennett heeft de eerste etappe van de Tour of the Alps goed doorstaan. De Nieuw-Zeelander van Team LottoNL-Jumbo vond zich in de finale terug in de strijd om de dagzege aan de zijde van onder anderen Tour-winnaar Chris Froome. Dat bevestigde dat de Giro-kopman geen ernstige gevolgen heeft overgehouden aan een aanrijding met een auto op zondag.

Pascal Eenkhoorn nam in de eerste etappe de leiding in het puntenklassement. De 21-jarige renner zat vrijwel heel de dag in de kopgroep en wist daarin de tussensprint te winnen. Pas op de laatste beklimming moest hij de groep laten gaan.

Daarna was het woord aan Bennett. De Nieuw-Zeelander zat heel de dag in het peloton en werd tot kort voor de finish ondersteund door Koen Bouwman. Uiteindelijk kwam Bennett als zevende over de finish. Die plek neemt hij ook in in het algemeen klassement. Het verschil met de nummer één bedraagt daarin twintig seconden.

Ploegleider Grischa Niermann was te spreken over de ontsnapping van Eenkhoorn. “Altijd goed om iemand mee te hebben zitten in een lange vlucht. Hij beloonde zichzelf knap door de enige sprint van de dag te winnen.” Daarom draagt Eenkhoorn morgen de rode trui.

Niermann zag dat Bennett er op de laatste klim goed uitzag. “We zijn hier als voorbereiding op de Giro, maar ook met het ook op het klassement. Vandaag ging het, gezien de gebeurtenis van gisteren, goed bij George.”

Bennett kwam in botsing met een auto, maar hield daar niets noemenswaardigs aan over. “De komende dagen gebruiken we om te testen of hij met de besten meekan bergop.”

;

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss