HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 10 maart 2018

Bennett maakt sprong in klassement Tirreno na sterke finale

George Bennett heeft in de koninginnenrit van Tirreno-Adriatico goede zaken gedaan in het algemeen klassement. De Nieuw-Zeelander reed een sterke finale waarin hij in de laatste kilometer een verrassingsaanval plaatste. Op de streep moest hij slechts etappewinnaar Mikel Landa en Rafal Majka voor zich dulden. 

Ploegleider Addy Engels vond de aanval van Bennett fantastisch. “Het leek alsof hij het lastig had, maar hij schoof in een keer naar de koplopers. Dat hij net niet won is jammer, maar dit was een superprestatie. We gaan hem de komende etappes ondersteunen zodat hij in het klassement, waarin hij nu zevende staat, geen averij oploopt. Het moet voor George goed hebben gevoeld om weer met de besten naar boven te rijden.”

Dat kon de Nieuw-Zeelander absoluut beamen. “Het was lang geleden dat ik tijdens een Europese koers zo goed was als vandaag. Primoz Roglic en ik zijn door het team goed geholpen en zaten op de laatste beklimming goed van voren.” 

Roglic kwam met nog acht kilometer rijden ongelukkig ten val, maar dat had geen invloed op Bennett. “Ik zag het uit mijn ooghoek gebeuren, maar ik was heel erg gefocust op mezelf.”

Dat pakte in de laatste kilometer goed uit. “Het was een superexplosieve finale. Jammer dat ik net tekort kwam om de etappe te winnen. Dat heeft puur te maken met het feit dat ik wat minder wedstrijden in de benen heb. Het wordt met de race beter. Ik heb nu alweer zin in morgen, waarbij mijn ploeggenoten mij weer net zo goed gaan helpen als vandaag en ik er alles aan ga doen om uit de problemen te blijven. Deze Tirreno wil ik geen tijd meer verliezen ten opzichte van de favorieten.”