HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 20 april 2018

Bennett runner-up in slotrit Tour of the Alps en vijfde overall

George Bennett is als vijfde geëindigd in de Tour of the Alps. In de laatste etappe naar Innsbruck, waarvan de laatste vijftig kilometer over het parcours van het komende WK, werd de kopman van Team LottoNL-Jumbo net als gisteren tweede. De 28-jarige Nieuw-Zeelander reed een sterke etappe en plaatste meerdere aanvallen. Pascal Eenkhoorn verzekerde zich dankzij een sterke teamprestatie in de laatste etappe van de tussensprinttrui.

Er waren veel aanvallen uit de groep met favorieten, nadat een vroege kopgroep was ingelopen. Bennett probeerde meerdere keren weg te komen, maar kon de aanval van Padun niet pareren.

“We kunnen met een prima gevoel terugkijken op deze week”, begint ploegleider Grischa Niermann zijn nabeschouwing. “De week begon met tegenslag door de zware val van George dus we hadden niet al te hoge verwachtingen. De laatste twee dagen werd hij twee keer tweede en uiteindelijk vijfde in het algemeen klassement. Jammer van die terugval op Alpe di Pampeago door die val, maar hij heeft bewezen dat hij met de allerbesten klimt. Dat stemt hoopvol voor de Giro. Jan Boven en ik hebben deze week een mooie teamprestatie gezien, maar zeker ook vandaag met het veiligstellen van de sprinttrui van Pascal. Ook Koen Bouwman heeft deze week weer een hoop progressie gemaakt en dat geeft hoop voor de Giro en zeker ook de toekomst.” 

“Het was vandaag een hele zware etappe”, vervolgt Niermann. “Het was de hele dag veel klimmen, waaronder drie rondjes over het WK-parcours. Wij hebben de koers tot aan de eerste sprint gecontroleerd. Pascal pakte daar de punten waarmee hij zijn sprinttrui veiligstelde. Dat was niet gemakkelijk, maar het is ons gelukt. Daarna werd er volle bak gereden en werd het een ware afvalkoers. De besten bleven over. George heeft het daarin uitstekend gedaan.”

RELATED

14 oktober 2018 in Wielrennen

Team LottoNL-Jumbo vierde in Hammer Series

13 oktober 2018 in Wielrennen

Video: Bram's laatste wedstrijd