HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 2 september 2018

Bennett verliest tijd, maar komt top tien Vuelta binnen

George Bennett is in de negende etappe van de Ronde van Spanje een plek geklommen in het algemeen klassement. Hij staat nu in de top tien. De Nieuw-Zeelander en Steven Kruijswijk verloren wat tijd op enkele concurrenten op de slotklim, maar wisten hun achterstand te beperken. Bennett finishte als tiende, Kruijswijk als dertiende.

Tom Leezer maakte heel de dag deel uit van de kopgroep. Op de voorlopers van de slotklim kon hij het tempo niet volgen, waardoor hij terugzakte in het peloton. In de laatste kilometers leidde Sepp Kuss de groep met favorieten. Toen de klassementsrenners in de laatste kilometer aanvielen, konden Kruijswijk en Bennett net niet mee.

“Het was een erg zware dag”, vertelt Bennett. “Ik maakte heel de tijd deel uit van de groep met favorieten, totdat ik er in de laatste vijfhonderd meter afwaaide door de wind. Dat is frustrerend. Maar de jongens hebben Steven en mij weer perfect geholpen.” 

Ondanks het tijdsverlies kijkt Bennett positief terug op het eerste gedeelte van de ronde. “De tijdsverschillen zijn nog erg klein. We zijn de eerste week goed doorgekomen. Ik kijk uit naar de aankomende twee weken.”

Kruijswijk had het lastig op de slotklim. “Toen ze versnelden, zat ik eigenlijk al op mijn limiet”, vertelt hij. “Ik moest zoveel mogelijk de schade beperken. Vandaag zat er niet meer in. Ik wist van tevoren dat ik lang mee zou kunnen. Het was de vraag hoe lang. Helaas kwam ik wat tekort.”

RELATED

19 november 2018 in Wielrennen

Ons jaar in 4 thema's - Video deel 3: planning