HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 26 augustus 2018

Bennett vijfde in eerste Vuelta-aankomst bergop

George Bennett is als vijfde geëindigd in de tweede etappe van de Vuelta ciclista a España. Bij de eerste aankomst bergop gaf de 28-jarige Nieuw-Zeelander drie seconden toe op ritwinnaar Alejandro Valverde. Steven Kruijswijk werd veertiende op acht seconden. In het klassement staat Kruijswijk nu elfde en Bennett is opgeklommen naar de achttiende plaats.

De etappe naar Caminito del Rey kende een traditioneel verloop met een vroege vlucht die in de finale werd ingelopen. Bennett en Kruijswijk werden de hele dag goed van voren gehouden door hun ploeggenoten van Team LottoNL-Jumbo en zo in een goede positie aan de slotklim afgezet. Kruijswijk probeerde het daar, maar geraakte niet weg.

Bennett kijkt met een goed gevoel terug op de etappe. “Het was heel erg warm vandaag. De slotklim was niet echt zwaar genoeg voor mij en Steven om het verschil te maken. Al bij al kijk ik met een goed gevoel terug op deze etappe. De andere jongens hebben echt goed werk geleverd en ons in de ideale positie aan de slotklim gebracht.” 

Kruijswijk vond het een lastige etappe. “Dit is een lastige start van de Vuelta. Het ging de hele dag op en af en de temperaturen speelden ook een grote rol. Het was erg slopend. De ploeg heeft George en mij goed geholpen met bevoorraden en van voren te houden in de finale.”

RELATED

19 november 2018 in Wielrennen

Ons jaar in 4 thema's - Video deel 3: planning