HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 4 augustus 2017

Bert-Jan Lindeman verdedigt succesvol blauwe trui in Ronde van Polen

Bert-Jan Lindeman heeft de blauwe trui in de Ronde van Polen gewonnen. De 28-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo reed in de WorldTour-etappekoers twee dagen in de aanval en kroonde zich zo tot de meest actieve renner van de ronde. Helaas moest Antwan Tolhoek in de slotrit de bergtrui afstaan aan de Italiaan Diego Rosa. De etappezege ging naar diens ploeggenoot Wout Poels.

Ploegleider Grischa Niermann had na afloop vrede met deze uitkomst. “We wisten dat het ontzettend lastig ging worden om de bergtrui van Antwan te behouden”, liet hij weten. “Hij had weliswaar 35 punten, maar vandaag werden er maar liefst 70 punten verdeeld. Bovendien zat hij de twee voorgaande al in de ontsnapping en dat maakte het extra lastig.”

Toch zat de ploeg opnieuw mee in de vroege vlucht. “Daan zat inderdaad in de kopgroep, waardoor we ons uiteindelijk in elke etappe hebben laten zien. De vluchters kregen wederom te weinig voorsprong, anders was een mooie uitslag wellicht mogelijk geweest. Met slechts twee minuten voorsprong was het echter een ongelijke strijd.”

Desondanks behield Bert-Jan Lindeman de blauwe trui. “Hij moest vandaag twee renners in de gaten houden om de blauwe trui veilig te stellen en dat heeft hij goed gedaan. Al bij al ben ik dus blij met hoe de wedstrijd is verlopen. We mogen immers niet vergeten dat het voor de meeste renners pas de eerste wedstrijd was na de hoogtestage in Oostenrijk.”