HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 26 augustus 2017

Beterende Kruijswijk zoekt nog naar goede benen

Steven Kruijswijk heeft in de achtste etappe van de Vuelta opnieuw tijd verloren, maar het gevoel verbetert langzaamaan.

Op de beklimming van de Xorret de Cati kon de Brabander van Team LottoNL-Jumbo de klassementstoppers niet volgen.

“Ik kon nog steeds niet mee met de groep favorieten”, zegt hij. “Daar hield ik van tevoren rekening mee, maar het blijft balen. Door die verkoudheid trek ik mezelf iedere dag helemaal uit elkaar om überhaupt zo lang mogelijk mee te doen. Maandag tijdens de rustdag hoop ik goed te kunnen herstellen. Aan de hand daarvan gaan we vooruit kijken.”

Ploegleider Grischa Niermann concludeerde het zelfde als zijn kopman. “De schade lijkt beperkt. We hadden als plan hem zo goed mogelijk aan de voet van de laatste klim afzetten. Dat is gelukt. We blijven hoop houden dat hij hier doorheen komt”, zei Niermann.

Voordat de laatste beklimming het hele peloton uit elkaar trok, werd de etappe gekleurd door een omvangrijke kopgroep. Voor Team LottoNL-Jumbo zat Daan Olivier mee, net zoals twee dagen geleden. Niermann had na afloop een compliment over voor de 24-jarige Zuid-Hollander. “Het is knap wat hij vandaag heeft laten zien. Zeker omdat hij lang uit de running is geweest. Daan is pas vier maanden terug in competitie en is de goede weg ingeslagen. Wat hij vandaag presteerde, is van goed niveau”, aldus de ploegleider.