HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 8 maart 2018

Bijltjesdag voor Team LottoNL-Jumbo in Parijs-Nice

Timo Roosen is elfde geworden in de vijfde rit van Parijs-Nice. Team LottoNL-Jumbo startte de etappe zonder Dylan Groenewegen en Lars Boom, die beiden wegens ziekte opgaven. Onderweg zou ook Amund Grondahl Jansen afstappen om dezelfde reden. Roosen trok daarop zijn plan en greep na een lastige finale nipt naast een toptienklassering.

Het was een dag om snel te vergeten voor de ploeg. “Lars en Dylan hadden vannacht nauwelijks geslapen. Ze zijn vanzelfsprekend niet meer gestart”, legt ploegleider Nico Verhoeven uit. Tot overmaat van ramp kampten onderweg ook Grondahl Jansen en Tom Leezer met ziekteverschijnselen. “Amund kon echt niet meer verder.”

De elfde plaats van Roosen was het enige lichtpuntje. “Timo heeft zijn best gedaan en toont zijn goede vorm door hier elfde te worden. Hij laat op die manier zien dat hij niet alleen als lead-out waardevol is voor de ploeg, maar ook zelf een uitslag kan rijden. De komende dagen hopen we dat hij samen met Paul Martens en Robert Gesink nog mooie dingen kan laten zien.”