HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 1 augustus 2017

Blauwe trui en toptienklassering voor Team LottoNL-Jumbo in Polen

De vierde etappe van de Ronde van Polen is goed verlopen voor Team LottoNL-Jumbo. Bert-Jan Lindeman zat voor de tweede dag op rij in de aanval en verzekerde zich ditmaal van de blauwe trui voor de meest actieve renner. De Italiaan Enrico Battaglin kon zich bovendien in de massasprint mengen en finishte als achtste.

In de langste rit van deze 74e Ronde van Polen ging Bert-Jan Lindeman evenals gisteren in de aanval met een duidelijk doel voor ogen. “Ik ging voor de blauwe trui, maar ik had gisteren al in de ontsnapping gezeten en dat maakte het extra lastig”, deed Lindeman na afloop zijn verhaal. “Gelukkig had ik goede benen. Ik kon de eerste en de tweede tussensprint winnen. Nadat ik tweede was in de laatste tussensprint, heb ik me laten terugzakken om krachten te sparen voor de komende dagen. De voorsprong was immers te klein om nog aanspraak te maken op de ritzege.”

Toen de vroege vlucht eenmaal was gegrepen, bleef Team LottoNL-Jumbo aanvallend koersen. “Martijn Keizer toonde zich in de slotkilometers met een late aanval. Het kwam desondanks aan op een sprint en daarin wist Enrico Battaglin zich goed te plaatsen. Daarnaast zijn we blij dat Floris De Tier de dag goed is doorgekomen na zijn valpartij van gisteren. Morgen weer nieuwe kansen en een aankomst die Battaglin wellicht nog beter ligt”, besloot ploegleider Grischa Niermann.