HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 5 september 2017

Boom negende in algemeen klassement na derde rit Ronde van Groot-Brittannië

Lars Boom staat na de derde rit in de Ronde van Groot-Brittannië negende in het algemeen klassement. De 31-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo trok in de finale de sprint aan voor Dylan Groenewegen en handhaafde zich vervolgens in het peloton. Op een lastige aankomststrook finishte sprinter Groenewegen uiteindelijk als zestiende.

Groenewegen kon in de sprint bergop geen aanspraak maken op de ritzege.  “De aankomst was wat te lastig voor mij”, deed hij na afloop zijn verhaal. “Voor een sprinter als ik moet alles perfect verlopen, wil ik hier meedoen om de overwinning. Dat is helaas niet gelukt. Op een vlakkere aankomst kan ik in dit deelnemersveld zeker sprinten om de zege, maar deze finish was net wat te zwaar. Het is niet voor niets dat een renner als Boasson Hagen hier goed uit de verf komt.”

Desondanks komt de sprinttrein steeds beter op de rails. “Het ging inderdaad redelijk, maar het kan altijd beter”, stelde Groenewegen. “Ik heb overigens zelf ook een belangrijk aandeel daarin. Ik moet de jongens voor mij coachen. Dat is nieuw voor mij en vergt wat aanpassingen. Ik heb in elk geval vertrouwen voor morgen. Dat is een etappe die me beter zou moeten liggen.”