HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 7 september 2017

Boom pakt winst en leiderstrui met sterke tijdrit Tour of Britain

Lars Boom heeft in de vijfde rit van de Tour of Britain een dubbelslag geslagen. Niet alleen won hij met overmacht de tijdrit van zestien kilometer, maar hij nam ook de leiding in het algemeen klassement over. Ploeggenoot Victor Campenaerts leek lang met de overwinning aan de haal te gaan, maar daar stak Boom een stokje voor. 

 

Het betekende voor Team LottoNL-Jumbo de 22e overwinning van het seizoen en de zevende dit jaar op de Bianchi Aquila CV tijdritfiets. 

 

De 31-jarige Boom was na afloop erg blij. “Deze tijdrit bevestigt mijn goede vorm van de afgelopen weken.” Daarmee doelt de Vlijmenaar op zijn overwinning in de BinckBank Tour. “Vanavond mogen we een biertje opentrekken. Daar had ik het al een paar dagen met Dylan Groenewegen over.” 

 

Er komt nog een aantal lastige ritten aan. Voor Boom is eindwinst het doel. “De focus ligt op het behouden van de leiderstrui tot in Cardiff zondag. Maar ik schroom niet om werk voor Dylan te blijven verzetten."

 

ViFit Sport valt deze week met de neus in de boter. Het bedrijf dat vanaf volgend jaar een grote sponsor van de ploeg is, pronkt tijdens de Tour of Britain al op de mouw van het Team LottoNL-Jumbo-shirt. De 22e seizoenszege is zogezegd een mooie gelegenheid om kennis te maken met de ploeg.