HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 11 augustus 2017

Boom slaat dubbelslag in BinckBank Tour

Lars Boom heeft de vijfde etappe van de BinckBank Tour op zijn naam geschreven. De 31-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo kwam na een loodzware rit van 164,9 kilometer solo over de meet in Sittard-Geleen. Kort voor het einde was hij uit een elitegroep ontsnapt. Boom pakte eveneens de leiding in het algemeen klassement.

In eerste instantie had Lars Boom de slag gemist. “Ik zat achter een valpartij, toen het peloton uiteen viel”, verklaarde hij achteraf. “Ik kon echter terugkeren en daarna ben ik vooraan gebleven. Op twee kilometer van het einde zag ik kans om aan te vallen. Het was het ideale moment en ik kon vooruit blijven. Ik ben blij dat ik op die manier zowel de zege als leiderstrui pak.”

Zijn eerste seizoenszege maakte veel emoties los. “Deze overwinning brengt inderdaad veel blijdschap met zich mee”, erkende hij. “Het voorjaar verliep niet zoals gehoopt. Ik werd daarna net geen kampioen van Nederland. Ik heb hard gewerkt om dit niveau te bereiken en dan is het geweldig dat nu wel alles op zijn plaats valt. De wil om te winnen is bij mij altijd groot. Het is daarom mooi dat ik op deze manier een lastige periode vol twijfels kan afsluiten. Ik heb mijn ploeg eindelijk een mooie zege kunnen bezorgen en dat doet deugd.” Boom boekte voor Team LottoNL-Jumbo alweer de 21e overwinning van het seizoen.

Boom is nu ook leider in het algemeen klassement, maar hij is terughoudend over zijn kansen op de eindzege. “De vorm is goed, maar er komen nog twee lastige etappes. Het is even afwachten hoe de koers gaat evolueren. Bovendien missen we met Robert Wagner en Tom Leezer twee belangrijke pionnen. We gaan ons daarop moeten instellen.”