HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 28 maart 2018

Boom zaterdag van start in Volta Limburg Classic

Lars Boom start aankomende zaterdag in Volta Limburg Classic. Voor de 32-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo is dat de eerste wedstrijddeelname sinds zijn opgave in Parijs-Nice. Boom wil in Limburg de wedstrijdprikkel opdoen die hij nodig heeft om terug te keren op het hoogste niveau.

“Ik ben blij dat ik weer op de fiets stap om te koersen”, vertelt Boom over zijn aankomende rentree. “Het belangrijkste aan deze wedstrijd voor mij is om te kijken hoe het met mijn hartslag gaat.” De renner is medisch in orde, maar haalt nog niet de piekbelasting die nodig is om te presteren op het hoogste niveau. “Ik ben fit, maar kan tijdens extreme inspanningen nog niet het maximaal aantal slagen halen. Deze wedstrijd geeft daarvoor de volgende prikkel.”

Het parcours van Volta Limburg Classic bevat meerdere klimmetjes. “Dat is een goede belasting voor mij. Ik heb vorige maand op hoogtestage veel bergop gereden, dus daar ben ik  op getraind. Ik wil vrij koersen en zien hoe het in de wedstrijd verloopt.”

Boom is niet van plan om tijdens de wedstrijd te focussen op zijn hartslag. “Ik ga niet naar mijn hartslagmeter kijken. Dat analyseren we na de koers. Het is goed om eerst in een niet-World Tour-wedstrijd te starten”, vertelt Boom. “Vanaf daar kijken we verder naar het plan voor de komende weken.”

Medio januari onderging Boom een operatie om hartritmestoornissen te verhelpen. Hij maakte in Parijs-Nice zijn rentree in het profpeloton, maar merkte daar dat zijn herstel nog niet optimaal is. Vorige week werd bekend dat hij de Vlaamse voorjaarsklassiekers zou overslaan.

Video: Boom slaat Vlaamse voorjaarsklassiekers over

 

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss